Παρά τη μεγάλη προσπάθεια και την ανατροπή που έκανε η ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου ηττήθηκε (12-10) στα πέναλτι από τον Πανιώνιο στο κολυμβητήριο της «Χωράφας» και με 2-0 αποκλείστηκε από τα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας!

Οι «κυανοκίτρινοι» θα παλέψουν πλέον για τις θέσεις 5-8 με πρώτο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας και στόχο την 5η θέση που οδηγεί στην έξοδο στην Ευρώπη.

Οι παίκτες του Κώστα Λούδη μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο 8λεπτο παίρνοντας ένα καθαρό σκορ (0-3). Με σημαντική βελτίωση στη δεύτερη περίοδο και επιμέρους σκορ 4-2 οι πολίστες του ΓΣΠ πλησίασαν (4-5) στο τέλος του ημιχρόνου τον αντίπαλο τους σε… απόσταση αναπνοής.

Στο τρίτο 8λεπτο με το επιμέρους 1-2 οι Νεοσμυρνιώτες ξέφυγαν ξανά, αλλά στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Κώστα Λούδη παίζοντας ψυχωμένα και με το σκορ να είναι 2-0 σ’ εκείνο το σημείο έστειλαν τον αγώνα στα πέναλτι μετά το 7-7 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.

Εκεί με επιμέρους σκορ 5-3 ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη (12-10) και την πρόκριση για τα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 0-3, 4-2, 1-2, 2-0, 3-5 (πέναλτι), 10-12.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λούδης): Σαλτερής, Καζάζης 1, Τοράκης, Πρέκας, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 1, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος 3, Φώσκολος 1, Χρυσοσπάθης 2, Τσαχιλίδης, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ, Μπιτσάκος Ανδρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζάλας, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάντζε, Νταλάπας, Καλαϊτζής 2, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Γούνας 4, Σπούνερ, Καπετανάκης 2, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

Λούδης: «Υπάρχει απογοήτευση, το πρωτάθλημα δεν τελείωσε θέλουμε την 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη»

Μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα με τον Πανιώνιο, ο προπονητής της ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου, Κώστας Λούδης, δήλωσε: «Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε τη σειρά και να κάνουμε το 1-1. Έχουμε παίξει πέντε φορές με Πανιώνιο τη φετινή σεζόν, ουσιαστικά έχουμε από δυο νίκες και ένα παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο και κρίθηκε στα πέναλτι, το σημερινό! Αυτό δείχνει πόσο κοντά σε δυναμικότητα είναι οι δυο ομάδες».

Και ο Κώστας Λούδης, συμπλήρωσε: «Ξεκινήσαμε νωθρά, ενώ ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0. Παρ’ ολ’ αυτά, το γυρίσαμε το παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς αποκλειστήκαμε στα πέναλτι. Εκεί είναι μια διαδικασία που κερδίζει ο πιο ψύχραιμος. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Δεν τελείωσε η χρονιά. Θα είναι πετυχημένη η σεζόν για μας αν βγούμε στην Ευρώπη. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάρουμε την 5η θεση μόλις ολοκληρωθούν τα playoffs».