Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ η ομάδα του ΓΣ Περιστερίου επικράτησε (77-65) του Παναθηναϊκού στη δεύτερη ημέρα της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων ΟΠΑΠ που φιλοξενείται στη Λάρισα.

Οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν το «2 στα 2» και την Πέμπτη (20/4, 17:00) θα αναμετρηθούν με τον Προμηθέα Πάτρας, προκειμένου να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους.

Οι παίκτες των Κώστα Παπαμάρκου και Κατερίνας Δελή από τα πρώτα λεπτά έλεγξαν τον ρυθμό (6-13 και 13-20 στο 10’) με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα. Στη δεύτερη περίοδο, οι «πράσινοι» πλησίασαν (22-24 στο 12’), αλλά δυο τρίποντα του παγώνη έδωσαν «αέρα» στο Περιστέρι (22-30 στο 14’).

Ο Παναθηναϊκός προπαθούσε να επιστρέψει, αλλά τα καλάθια των Μαραγκουδάκη και Παγώνη επέτρεπαν στους «κυανοκίτρινους» να έχουν ξεφύγει (33-47 στο 20’).

Στο τρίτο 10λεπτο ο τραυματισμός του Σαμοντούροβ σε προσπάθεια με τον Καμπερίδη έστειλε στον πάγκο τον άσο του «τριφυλλιού» και με σαφώς λιγότερες επιλογές επιθετικά δεν μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να απειλήσει το Περιστέρι που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο (45-53 στο 25’ και 54-60 στο 30’). Στην τελευταία περίοδο, οι «κυανοκίτρινοι» έδειξαν χαρακτήρα και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταρενίδης, Δέλλας , Μαρτινάκος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-20, 33-47, 54-60, 65-77.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ρήγγας): Τουλιάτος 3 (1 τριπ.), Ζερβός 15 (1 τριπ.), Αθανασόπουλος 2, Κουστένης 17 (1 τριπ.), Βασιλαντωνάκης 7, Ξωξάκος, Γεωργιάδης, Εζέτζα, Τουμαζάτος, Σαμοντούροβ 4, Αβδάλας 17 (1 τριπ.).

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Παπαμάρκος-Δελή): Μπέμπελος, Παπαδάτος Π. 8 (2 τριπ.), Ντιπτσής 2, Πολίτης, Μαραγκουδάκης 28 (1 τριπ.), Παγώνης 13 (3 τριπ.), Κολοβός, Καμπερίδης 20, Παλληκαράς, Αλεξάκης 6 (1 τριπ.).

Παπαμάρκος: «Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής»!

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ομάδας του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Παπαμάρκος, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έκαναν κατάθεση ψυχής, ενώ παίξαμε όπως έπρεπε, ήμασταν εύστοχοι. Με τον Παναθηναϊκό είναι μια σειρά από την Αθήνα που είναι πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια, είναι μια καταπληκτική ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη νίκη αλλά αύριο έχουμε ένα εξίσου πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Ο άσος του ΓΣΠ Κωνσταντίνος Ντιπτσής, υποστήριξε: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο μέχρι και το τέλος. Τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα με τον Προμηθέα που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Νίκος Ρήγγας, τόνισε: «Αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι ο τραυματισμός του Σαμοντουροβ και πόσο σοβαρός είναι. Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στην αμυντική μας τακτική. Δεχθήκαμε καλάθια με τρόπο που δεν θα έπρεπε να τα δεχτούμε. Δεν είχαμε την συνηθισμένη απόδοσή μας στο τρανζίσιον και ήρθε η ήττα».

Ο Νίκος Τουλιάτος από την πλευρά του, σχολίασε: «Δεν μπήκαμε αρκετά δυνατά στο ματς. Κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το Περιστέρι να πάρει μια σημαντική διαφορά την οποία δυσκολευτήκαμε να καλύψουμε. Θα παλέψουμε για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».