Το Περιστέρι παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την πορεία του στην κανονική περίοδο του Gen A Stars U16, κάνοντας το «2 στα 2» στο τελευταίο «παράθυρο» με 82-79 επί των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνα στο Κλειστό της Καλαμίτσας.

Με αυτό τον τρόπο «κλείδωσε» ο ΓΣΠ την καλύτερη θέση έναντι των ηττημένων σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας, με τους μεν στο 6-2 και τους δε στο 5-2.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και στις δύο πλευρές του παρκέ, όμως τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων είχαν ένα μικρό προβάδισμα (20-26).

Το Περιστέρι αντέδρασε, βελτίωσε την άμυνα του και με καλύτερη επιθετική λειτουργία μπόρεσε να προσπεράσει με καλάθι του Παππού (44-42 στο 20’) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την ίδια συνταγή πορεύτηκε η ομάδα του Αλέξανδρου Σεΐζη και στο τρίτο 10λεπτο (62-57 στο 30’) έχοντας το «πάνω χέρι». Οι παίκτες των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων επέστρεψαν με τρίποντο του Μουρκούση και προηγήθηκαν με 66-67 (στο 33.30’’). Το παιχνίδι τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες κι ένα μεγάλο τρίποντο του Λιακόπουλου που έκανε το 77-72 (στο 38’) ήταν εκείνο που καθόρσε την εξέλιξη και έδωσε τη νίκη στον ΓΣΠ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράπτης, Τσίρκου, Παναγιωτόπουλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-26, 44-42, 62-57, 82-79.

Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Σεΐζης): Πελεχρίνης 9 (1 τριπ.), Σπυριδάκος, Πετρόπουλος 9 (1 τριπ.), Δήμου 15, Λιακόπουλος 11 (1 τριπ.), Σκουρτόπουλος 6, Μαρκόπουλος 10, Γεωργακίου 6, Ντεντόπουλος, Παππούς 16.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝ (Σγουρίτσας): Τσέργας 3 (1 τριπ.), Κούτρας 11, Κιούσης, Σασλόγλου 34 (3 τριπ.), Μπάρλος 21 (2 τριπ.), Μπανταβάνος, Μουρκούσης 3 (1 τριπ.), Ζιαμπάρας 7 (1 τριπ.).