Ο ΓΣ Περιστερίου ανακοινώνει τη διεξαγωγή ενός εσωτερικού τουρνουά 3Χ3 των τμημάτων του Συλλόγου μας εν μέσω της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση του ΓΣ Περιστερίου, καθώς ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά έχει ως σκοπό να παίξουν οι αθλητές μας και να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στο παιχνίδι «τρείς εναντίον τριών» που είναι η βασική αρχή ανάπτυξης στο 5Χ5.

Οι αγώνες θα γίνονται με τους επίσημους κανόνες της FIBA 3X3.

Η διαδικασία του τουρνουά έχει ως εξής:
1. Διάρκεια 3 μήνες (Φεβρουάριος / Μάρτιος / Απρίλιος)
2. Ηλικίες 2009 – 2014
3. Οι αγώνες θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα εντός προπονητικής ώρας για 30-40 λεπτά σε μορφή ομίλου.
4. Ο εκάστοτε προπονητής του κάθε τμήματος (α, β, γ) κάθε εβδομάδα φτιάχνει ομάδες (από 3 – 5 ομάδες σε τριάδες ή τετράδες)
5. Κάθε εβδομάδα η κάθε σύνθεση ομάδας θα αλλάζει ώστε μέχρι το τέλος του τουρνουά να έχουν παίξει όλα τα παιδιά με όλους τους συμπαίκτες τους στο τμήμα.
6. Δεν υπάρχει νικήτρια ομάδα αλλά ο κάθε αθλητής της ανάλογα με την θέση που τερματίζει η ομάδα του σε κάθε αγωνιστική ημέρα (1η, 2η κλπ.), κερδίζει πόντους.
7. Σύστημα πόντων (ranking) :

• 1η ομάδα : ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ 1000 points
• 2η ομάδα : ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ 700 points
• 3η ομάδα : ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ 500 points
• 4η ομάδα : ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ 300 points
• 5η ομάδα : ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ 200 points

Με το πέρας των ημερομηνιών ο κάθε αθλητής έχει συγκεντρώσει ένα σύνολο πόντων.

Το τελικό EVENT που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου θα συμπεριλαμβάνει τους τελικούς 3×3 με τις ομάδες από κάθε ηλικία της ακαδημίας μας (αγόρια και κορίτσια), 3×3 ανάμεσα σε γονείς αθλητών των ακαδημιών μας και εκλεκτούς καλεσμένους.