Στην επιστροφή της στην Basket League, η Κ.Α.Ε. Περιστέρι Βίκος Cola σημείωσε μία τεράστια νίκη! Αφού προηγήθηκε με +20, επιβλήθηκε της Α.Ε.Κ. με 83-80 ξεκινώντας δυνατά την νέα σεζόν, αποτέλεσμα που ικανοποίησε τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο 54χρονος τεχνικός, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στην ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του, ενώ τόνισε πως η νίκη βοηθάει περισσότερο την αυτοπεποίθηση των παικτών κι όλου του club και των ανθρώπων της ομάδας που έχουν κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να επανέλθει και αν είναι σήμερα το γήπεδο γεμάτο”.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου από τον Αργύρη Πεδουλάκη: “Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι που είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς βγάλαμε πραγματική ενέργεια η οποία ήταν κατά κόρον στα ριμπάουντ, στις διεκδικούμενες μπάλες όπου είχαμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό απ’ ότι η Α.Ε.Κ. Εκεί δείξαμε πως είχαμε κίνητρο και νομίζω βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος δημιουργώντας ωραία ατμόσφαιρα. Το Περιστέρι μετά από καιρό γέμισε το γήπεδο κι είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό!

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν επιθετική η άμυνα μας. Αν μου δείξατε μία φορά που εμείς βγήκαμε heads out για να επιτεθούμε… Δεν έγινε καμία φορά. Απλά νομίζω ότι  εκεί μπερδεύτηκε η Α.Ε.Κ. Τα guard της δεν είχαν καθαρό μυαλό στο πρώτο ημίχρονο και νομίζω πως μέσα από εκεί πήραμε μία διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Α.Ε.Κ. έβγαλε ενέργεια, άνοιξε το γήπεδο, ήθελε τις επαφές και να μας χαλάσει το μυαλό και ήταν πολύ λογικό. Πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα, έχει εγωισμό και παίκτες πολύ μεγάλης ποιότητας και περιμέναμε την αντίδραση τους. Εμείς έχουμε τρία παιδιά που έχουν κάνει από δύο, πέντε κι έξι προπονήσεις αντίστοιχα.

Δεν ανταποκριθήκαμε στο κομμάτι των αλλαγών, δεν ξέραμε που να πάμε αλλά παρ’ όλα αυτά τα παιδιά είχαν ενέργεια και προσπαθούσαν. Ήταν ένα ματς όπου εμάς θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι και θεωρώ πως αυτή η νίκη βοηθάνε περισσότερο την αυτοπεποίθηση των παικτών κι όλου του club και των ανθρώπων της ομάδας που έχουν κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να επανέλθει και αν είναι σήμερα το γήπεδο γεμάτο”.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Α.Ε.Κ. Luca Banchi τόνισε: “Θα ήθελα να συγχαρώ το Περιστέρι που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας ξέραμε εξ αρχής πως το Περιστέρι θα προσεγγίσει το παιχνίδι με αυτή την συγκέντρωση κι αυτή την ενέργεια για πολλούς λόγους αλλά όταν αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα με τα φάουλ δεν μπορούσαμε να “ματσάρουμε” την ενέργεια τους και οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στα ριμπάουντ, στην ενέργεια και στο παιχνίδι μακριά από την μπάλα κι αμυντικά “κολλήσαμε” στην επιθετικότητα τους. Στο δεύτερο ημίχρονο η αντίδραση ήταν φυσιολογική για μία ομάδα που θέλει να αποδείξει αλλά δυστυχώς θα πρέπει να μετανιώσουμε για τον τρόπο που αφήσαμε το Περιστέρι να παίξει το μπάσκετ του.