Ο Γ.Σ. Περιστερίου πρωτοπόρος και πάντα δίπλα στους αθλητές του, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την προώθηση της υγείας και της καλής σωματικής τους ανάπτυξης, καθώς και τη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την συνεργασία με την Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, Αθλητική Διατροφολόγο Κα Δήμητρα Τσιώτα.

Γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου της διατροφής για την υγιή σωματική ανάπτυξη και αθλητική εξέλιξη, μετά τον πρώτο κύκλο ενημερωτικών ομιλιών με θέμα την “Αθλητική Διατροφή” που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο χρόνο από την κα Τσιώτα, ο Σύλλογος προχώρησε στην πραγματοποίηση νέων δράσεων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30/09/23 στις εγκαταστάσεις του «Ανδρέας Παπανδρέου» πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση μετρήσεων Σωματομετρικών Χαρακτηριστικών (Μάζα σώματος, Ανάστημα, Δείκτης μάζας σώματος (BMI), Περίμετρος μέσης και ισχύων) καθώς και Τμηματική Ανάλυση Σώματος (Λιπομέτρηση) με σκοπό την άντληση πληροφοριών για το ποσοστό λιπώδους και μυϊκού ιστού, καθώς και για το ποσοστό υδάτωσης των αθλητών των τμημάτων παιδικού / εφηβικού.

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η αξιολόγηση της σωματοδομής των αθλητών, η ορθή ενημέρωση τους και η συμβουλευτική παρέμβαση εάν κριθεί αναγκαία.

Κύριο μέλημα του Γ.Σ .Περιστερίου είναι η πολύπλευρη υποστήριξη αλλά και εκπαίδευση των αθλητών μας, όχι μόνο μέσω της προπονητικής διαδικασίας, αλλά και μέσω άλλων παραγόντων, όπως αυτού της διατροφής, που όλοι τώρα πια γνωρίζουμε πόσο σημαντικά επηρεάζει την υγιή εξέλιξη τους, την αθλητική τους απόδοση αλλά και επίδοση!

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αντίστοιχες μετρήσεις για όλους τους αθλητές της Ακαδημίας άνω των 12 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού με την κα Τσιώτα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του Συλλόγου (Δευτέρα-Παρασκευή 14:30-20:30 – 210 5777147).