Με την τελετή λήξης, που έλαβε χώρα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», ολοκληρώθηκε η σεζόν 2016-17, όσον αφορά τις Ακαδημίες του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου.
 
Το παρών έδωσαν όλα τα τμήματα μπάσκετ του ΓΣΠ, ενώ την ανδρική ομάδα, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του Α΄ ομίλου της Β΄ Εθνικής, εκπροσώπησε ο αρχηγός της Αντώνης Μάντζαρης.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την γιορτή ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φίλιππος Κότσης, που μιλώντας στους νεαρούς αθλητές τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκονται σε αθλητικούς χώρους, ενώ απευθυνόμενος στους γονείς, τους ευχαρίστησε που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον ΓΣΠ και τους προπονητές του.
 
Παρών, ήταν ο υπεύθυνος Ακαδημιών του Γ.Σ. Περιστερίου, κ. Γιώργος Παρδακίδης, ο οποίος , όπως λειτούργησε σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης, αθλητών και γονιών, όπως και ο αρχιπροπονητής, Δημήτρης Τζιάλλας, που συντόνισε την εκδήλωση.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπήθηκε από  τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Μουστάκη, την υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων, κ. Τζένη Γαλάνη, και τα μέλη κ.  Σπαθούλα Δημήτριο και κ. Γεωργία Παυλίδη Ντρε.
 
Όλα τα παιδιά έλαβαν τα διπλώματα τους και αναμνηστικά μετάλλια, ενώ βραβεύτηκαν εκτός της ανδρικής ομάδας, αυτή των Εφήβων, που κατετάγη τέταρτη στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, η ομάδα Παίδων για την κατάκτηση της τρίτης θέσης (χάλκινο μετάλλιο) στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, η ομάδα των Παμπαίδων, που πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά ”Elite Youth Tournament” και παράλληλα την τρίτη στα τουρνουά της ΕΣΚΑ και των υποδομών, αντίστοιχα. Βράβευση επίσης και για τα Junior A, που κατέκτησαν την πρώτη θέση τουρνουά ”Elite Youth Tournament” και η ομάδα των Παμπαίδων 2003, που στέφθηκε πρωταθλήτρια του τουρνουά του Αμύντα.
 
 Η διοίκηση, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου εύχονται στους νεαρούς αθλητές και τις οικογένειες τους «καλό καλοκαίρι» και τους περιμένουν και πάλι στα γήπεδα από τα τέλη Αυγούστου, για το ξεκίνημα της νέας σεζόν