Σπουδαία νίκη με 12-7 πέτυχε η ανδρική ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου εκτός έδρας επί του Εθνικού, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Οι πολίστες του Κώστα Λούδη κυριάρχησαν πλήρως στο «Παπαστράτειο» από το πρώτο 8λεπτο (1-3) και στο τέλος του πρώτου μέρους είχαν εξασφαλίσει μια σημαντική διαφορά με το επιμέρους 1-3 στη δεύτερη περίοδο.

Με αυτό το 2-6 οι «κυανοκίτρινοι» μπόρεσαν να βάλουν τις βάσεις για την άνετη επικράτηση τους, καθώς συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί επιθετικά (2-4 ήταν το τρίτο 8λεπτο), ενώ αμυντικά ήταν συμπαγείς και δεν άφηναν χώρους στον αντίπαλο τους.

Οι πολίστες του ΓΣ Περιστερίου ήταν κυρίαρχοι και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον αντίπαλο να επιβάλλλει τον ρυθμό του.

Επόμενος αντίπαλος για τον ΓΣΠ την προσεχή Τετάρτη (15/2, 20:00) στο κολυμβητήριο της «Χωράφας» ο Παναθηναϊκός, για την 4η αγωνιστική της Β’ Φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 1-3, 1-3, 2-4, 3-2.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς 1, Αγκούλα 1, Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 2, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος, Λαδάς Σ. 1, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζωγράφος.
ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λούδης): Σαλτερής, Αλευρίδης, Τοράκης 1, Πρέκας 1, Γερακούδης, Κουκουμάκης 1, Μπιτσάκος Χρ., Καρούντζος 2, Φώσκολος 4, Χρυσοσπάθης 3, Μαστρογιαννάκος, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ, Μπιτσάκος Ανδ.

Λούδης: «Κρατάω τον τρόπο που κερδίσαμε τον Εθνικό»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου, Κώστας Λούδης, δήλωσε: «Θεωρώ ότι πετύχαμε μια σημαντική νίκη γιατί έγινε εκτός έδρας και απέναντι σε μια ομάδα η οποία έχει πολύ μεγάλη ιστορία στον χώρο της υδατοσφαίρισης όπως είναι ο Εθνικός. Εμείς, αγωνιστήκαμε χωρίς τον Καζάζη και ακόμη δεν έχοουμε καταφέρει να αγωνιστούμε πλήρεις».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι από το πρώτο λεπτό ελέγξαμε το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση και δεν απειληθήκαμε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού. Κρατάω τον τρόπο που κερδίσαμε, όχι μόνο τη νίκη. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσω και τα πιο μικρά παιδιά».