Με «μαγικό» τρόπο ολοκληρώθηκε μια απαιτητική χρονιά για την ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου, που επικράτησε με 15-12 του ΠΑΟΚ στο «Ποσειδώνιο» κολυμβητήριο και με 2-0 στη σειρά κατέκτησε την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη!

Οι πολίστες του Κώστα Λούδη μετά το πρώτο 8λεπτο όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-2, κυρίαρχησαν πλήρως του αντιπάλου τους.

Με επιμέρους σκορ 3-5 στο δεύτερο 8λεπτο και 1-4 στο τρίτο πήραν μια σημαντικά διαφορά τριών τερμάτων (8-11) που την διατήρησαν ως το τέλος, καθώς η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν ισορροπημένη (4-4).

Οι «κυανοκίτρινοι» έπαιξαν με πάθος και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς ήθελαμν να τελειώσουν τη σειρά χωρίς να επιστρέψουν για το τρίτο παιχνίδι και τα κατάφεραν.

Έτσι, ο ΓΣ Περιστερίου τη νέα χρονιά θα φορέσει ξανά την ευρωπαϊκή εμφάνιση του, γεγονός που αποτελεί σημαντική επιτυχία για τον Σύλλογο σε μια σεζόν, όπου χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες, ειδικά σε ότι αφορά τους τραυματισμούς αθλητών.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 4-2, 3-5, 1-4, 4-4.

ΠΑΟΚ (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός, Κεχαλάρης 3, Μιλάρντοβιτς 2, Τσολακούδης, Χαραλαμπόπουλος 2, Προσινικλής Π., Κούπμαν 1, Λασκαρίδης 1, Αλειφτήρας, Σάλεχ 1, Καρατζάς 2.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λούδης): Σαλτερής, Καζάζης 2, Τοράκης 2, Πρέκας, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Μπιτσάκος Χρ. 3, Καρούντζος 2, Φώσκολος 2, Χρυσοσπάθης 4, Τσαχιλίδης, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ, Μπιτσάκος Ανδρ.

Λούδης: «Πετύχαμε το μέγιστο, την έξοδο στην Ευρώπη»!

Μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο προπονητής του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης, υποστήριξε: «Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά έδειξαν απίστευτη υπομονή όλο το χρόνο. Εύχομαι να μην αντιμετωπίσει καμία ομάδα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε εμείς φέτος με τόσο μακροχρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας. Πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία των αθλητών και εμείς αυτό βάλαμε ως προτεραιότητα».

Και ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα, τα παιδιά έδειξαν απίστευτη υπομονή και έκαναν τεράστια προσπάθεια. Και πιστεύω ότι σ’ αυτή τη φάση πετύχαμε το μέγιστο, δηλαδή, την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη. Και στα playoffs με καθαρές νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκαν τα τρίτα παιχνίδια και αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γι’ αυτή την επιτυχία».