Στο Final-8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων προκρίθηκε η ομάδα του Γ.Σ. Περιστερίου, που επικράτησε (79-72) του Πανιωνίου στο κλειστό της Αγριάς στο Βόλο.
Μια τεράστια επιτυχία που αντανακλά σε όλο τον Οργανισμό του Περιστερίου και πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο.
Οι παίκτες του Γιώργου Πολίτη με δυο νίκες επί του Άρη και του Πανιωνίου στον προκριματικό όμιλο πήραν το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που θα διεξαχθεί από τις 23 μέχρι τις 28 Απριλίου στη Νάξο.
Οι «κυανοκίτρινοι» μετά το πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ (10-15 στο 10’ και 27-40 στο 20’) έβγαλαν αντίδραση και με ένα τρομερό τρίτο 10λεπτο όπου «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 31-11 πήραν τον έλεγχο (58-51 στο 30’).
Κι έκτοτε δεν επέτρεψαν στον Πανιώνιο να επιβάλλει τον ρυθμό του φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική νίκη που «σφράγισε» την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Οι Θωμάκος, Σουγλέρης, Χαϊδεμένος, Τζιάλλας και Μπαρμπαγιάννης είχαν διψήφιο αριθμό πόντων προσδίδοντας επιθετικό πλουραλισμό στην ομάδα τους, όμως όποιος μπήκε στο παρκέ έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για να συμβάλλει στην επίτευξη του θετικού αποτελέσματος.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζαχαρής, Μπουγλός Π., Παπαγιώτης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-15, 27-40, 58-51, 79-72.
Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Πολίτης): Παπαγεωργίου 7 (1 τριπ.), Τζιάλλας 11, Σουγλέρης 14 (2 τριπ.), Καραθανάσης 4, Θωμάκος 15 (3 τριπ.), Φτιαράς 3 (1 τριπ.), Χαϊδεμένος 15 (2 τριπ.), Τζερεμές, Βούκσεβιτς, Μπαρμπαγιάννης 10, Ασωνίτης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Καλλούδης-Κωνσταντώνης): Λαζαρίδης 6, Ερμίδης 19, Παπασταύρου 15 (3 τριπ.), Φλέσσας, Νταψής 23, Παύλου, Καλαμπόγιας 3, Τσαβολάκης 2, Καρκούλιας 4 (1 τριπ.), Στεργίου.