Το Δ.Σ του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου σχετικά με την ανακοίνωση του Κ.Ο. Περιστερίου Γλαύκος της 9ης Οκτωβρίου, δηλώνει πως αισθάνεται απογοήτευση διαβάζοντας το κείμενο αυτό.

Όχι μόνο λόγω της άποψης περί “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΙΣΟΤΗΤΑΣ” που εκφράζει ευχαριστώντας τον ΑΟΔΗΠ (Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Περιστερίου) διότι αφαίρεσε 3 διαδρομές από το τμήμα κλασσικής κολύμβησης του Γ.Σ. Περιστερίου. Η λογική “έχω ένα σπίτι, έχεις δύο, δεν προσπαθώ να αποκτήσω και εγώ δεύτερο, αλλά επιχειρώ γκρεμίσω το δικό σου” απαντάται στην κοινωνία, δεν συνάδει όμως σε καμία περίπτωση με το αθλητικό ιδανικό. Άλλωστε, είναι και η λογική που εκφράζει ο ίδιος ο ΑΟΔΗΠ αφαιρώντας τις τρεις διαδρομές από το Γ.Σ. Περιστερίου με την ισοπεδωτική περί δικαιοσύνης λογική του.

Η απογοήτευση έρχεται με τη διαπίστωση, πως την προηγούμενη μόλις ημέρα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, μετά από διμερή συναλλαγή ΑΟΔΗΠ – Γλαύκου και ερήμην του Γ.Σ. Περιστερίου, ο Γλαύκος μπήκε στο χρόνο που εδώ και ένα χρόνο έχει παραχωρήσει ο ΑΟΔΗΠ στο Πόλο, εκτοπίζοντας το Γ.Σ. Περιστερίου από τις 3 στις 3:30 μμ. Εδώ η λογική είναι: “δεν θέλω μόνο να σου γκρεμίσω το ένα σπίτι, αλλά να πάρω και δυο δωμάτια από αυτό που σου έχει απομείνει.” Συγχαρητήρια!

Σημειώνουμε πως τον περασμένο Μάιο δείχνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία του απέναντι στους Δημότες, το τμήμα Πόλο τους Γ.Σ. Περιστερίου παραχώρησε μία ώρα από το χρόνο του το Σάββατο για το κοινό, πέφτοντας στο νερό στις 3 μμ αντί στις 2 μμ, αναλαμβάνοντας και το επιπλέον κόστος ναυαγοσωστών και νοσηλευτών. Αυτό μετά από αίτημα του ΑΟΔΗΠ που επικαλέστηκε αύξηση του κοινού και ανάγκη για επέκταση του ωραρίου του. Είναι φανερό πως για τον ΑΟΔΗΠ το κοινό του Σαββάτου περιέργως μειώθηκε μόλις 5 μήνες μετά την αύξησή του.

Ο Γ.Σ. Περιστερίου δηλώνει πως επιδιώκει σχέσεις σεβασμού και συνεργασίας με τον ΑΟΔΗΠ και με όλα τα Σωματεία της Πόλης μας,  συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Γλαύκου. Είμαστε ένα Σωματείο που επιτελεί ανελλιπώς επί 45 χρόνια αθλητικό και κοινωνικό έργο, επενδύοντας χρήματα για την αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, οργανώνοντας με ευαισθησία δικές μας κοινωνικές εκδηλώσεις και στηρίζοντας ενεργά ανάλογες πρωτοβουλίες του Δήμου μας.

Δηλώνουμε όμως, πως κάθε προσπάθεια στο εξής από σωματεία “λογικής Γλαύκου” να περιορίσουν το Σύλλογό μας θα βρίσκουν σύσσωμα και ενωμένα απέναντί τους την Κολύμβηση, το Πόλο, το Μπάσκετ, τους αθλητές, τις οικογένειες και τους φιλάθλους του Γ.Σ. Περιστερίου.

Ο Γ.Σ. Περιστερίου, θα συνεχίσει να ακολουθεί με συνέπεια, υπομονή και επιμονή το όραμα του για τη δημιουργία:

Των καλύτερων Ακαδημιών Κλασσικής Κολύμβησης και Πόλο στην Ελλάδα

Των Καλύτερων Ακαδημιών Μπάσκετ σε Ελλάδα και Ευρώπη

Το όραμα του να πάει τις Ανδρικές Ομάδες Μπάσκετ και Πόλο στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Να ακούγεται δυνατά σε όλα τα γήπεδα και κολυμβητήρια της Ελλάδα το σύνθημα “Περιστέρι μου σε αγαπώ, όπου παίζεις μαζί σου και εγώ!”