Την ήττα (23-5) γνώρισε η γυναικεία ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου στην πρώτη εμφάνιση της στην Α1 Κατηγορία από τον πανίσχυρο Ολυμπιακό. Οι πολίστριες του Βαγγέλη Πάτρα έκαναν μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Επόμενος αντίπαλος για τα κορίτσια του ΓΣΠ την 2η αγωνιστική είναι το επόμενο Σάββατο (15/10, 15:30) ο ΝΟ Ρεθύμνου στα Χανιά.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 0-9, 1-2, 1-4, 3-8.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Πάτρας): Ζαφειράκη, Κολιτσοπούλου, Φραγκάκη, Γροζοπούλου, Αποστολίδου, Κωνσταντοπούλου, Γκίκα, Μπερίκου 1, Πέττα 3, Μπεκρή, Κικίδου, Γκοτζιά 1, Φραγκούλη, Παπασηφάκη, Κάσσαρη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Τριχά 1, Ξενάκη 3, Σιούτη 2, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου 2, Πλευρίτου Β. 2, Σάντα 4, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Δουρέκα, Παπαδοπούλου 1, Δρακωτού 1.

Πάτρας: «Τα στοιχεία που είδα δίνουν ελπίδες για την παραμονή στην Α1»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου Βαγγέλης Πάτρας, δήλωσε: «Ήταν η πρώτη αγωνιστική της ομάδας του Περιστερίου στην ιστορία της στην Α1 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την οποία καταφέραμε να της πάρουμε δυο φορές την μπάλα στο σπριντ. Τι άλλο να πούμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα κορίτσια. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πράγματα που λειτούργησαν την ώρα του αγώνα. Η σοβαρότητα, η πειθαρχία, η λειτουργία, το πάθος και οι συνεργασίες μας, είναι κάτι που μας δίνει ελπίδες για την παραμονή στην Α1».