Απομένουν δύο εβδομάδες έως ότου ο Γ.Σ. Περιστερίου ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του (3/10 ο εντός έδρας αγώνας κυπέλλου με τον Ήφαιστο Λήμνου) και οι παίκτες του ανεβάζουν διαρκώς… στροφές! Και ο Μάνος Κότσης φροντίζει γι’ αυτό. Ο γυμναστής του συλλόγου, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να… τρέξει και να γυμνάσει τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη και “είμαστε στην ευχάριστη θέση, όλοι τους να επιδεικνύουν υψηλό κίνητρο. Κατά συνέπεια, η δουλειά των προπονητών γίνεται, αυτομάτως, ευκολότερη” δηλώνει ο 32χρονος γυμναστής και συνεχίζει: “Προκειμένου να εμφανιστεί μία ομάδα σε καλή φυσική κατάσταση στο πρωτάθλημα, απαιτείται συνολική δουλειά απ’ όλο το προπονητικό τιμ. Πρέπει να συγκεραστούν οι ανάγκες των προπονητών για την τακτική προετοιμασία της ομάδας με τις επιθυμητές προσαρμογές στην φυσιολογία των αθλητών. Θεωρώ πως έχει χτιστεί μία καλή βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να δουλέψουμε καθ’ όλη τη σεζόν”.

Ο Μάνος Κότσης – γυμναστής στον Γ.Σ.Π από το 2014 – αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός  πως οι παίκτες έχουν τις αντοχές και τις ανάσες, κάτι που επιθυμούσε και ο ίδιος στην παρούσα φάση: “ Η ικανότητα των παικτών να ανταποκρίνονται στα φορτία του προγράμματος, είναι αναμφίβολα ικανοποιητική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν επιδέχεται σταδιακή βελτίωση.  Αυτό που πραγματικά θέλουμε όλοι να βλέπουμε, είναι παίκτες οι οποίοι είναι υγιείς, κινούνται αποδοτικά στο γήπεδο και αισθάνονται οι ίδιοι πως μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα τόσο στο παιχνίδι όσο και στην προπόνηση”.

Τελειώνοντας, απάντησε και στο ερώτημα “πότε η ομάδα θα έχει φτάσει στο 100%” λέγοντας πως “σε μια πολυμελή ομάδα, θεωρώ πως ο στόχος δεν είναι να φτάσουν όλοι στο (μη μετρήσιμο) 100%. Πρωτίστως, αυτό που αποζητάμε είναι η δημιουργία συνέργειας, δηλαδή το σύνολο να λειτουργεί καλύτερα από το άθροισμα των μελών του. Ευελπιστούμε πως, όσο προχωράει η χρονιά αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο εμφανές, τόσο σε εμάς όσο και στον κόσμο της ομάδας!”

*Την Παρασκευή (21/9) ο Γ.Σ. Περιστερίου θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι στο κεκλεισμένων των θυρών “Ανδρέας Παπανδρέου” το Ρέθυμνο (17:30).