Το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη έκανε η ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου κερδίζοντας (12-10) τον ΠΑΟΚ στο κολυμβητήριο της «Χωράφας».

Πλέον, οι «κυανοκίτρινοι» πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς που θα πραγματοποιηθεί στο «Ποσειδώνιο» Κολυμβητήριο το προσεχές Σάββατο (6/5, 15:30) και με νίκη εξασφαλίζουν την 5η θέση.

Οι πολίστες του Κώστα Λούδη ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και ήταν πιο αποτελεσματικοί από τον αντίπαλο τους στην επίθεση (3-1) και πολύ καλοί αμυντικά. Στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά τερμάτων με το επιμέρους 2-3, όμως στο τρίτο 8λεπτο οι πολίστες του ΓΣ Περιστερίου ανέκτησαν τον έλεγχο και έβαλαν τις βάσεις της νίκης.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 3-1, 2-3, 4-3, 3-3.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λούδης): Σαλτερής, Καζάζης, Τοράκης 1, Πρέκας 2, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος 2, Φώσκολος 2, Χρυσοσπάθης 3, Τσαχιλίδης, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ 1, Μπιτσάκος Ανδρ.
ΠΑΟΚ (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός 1, Κεχαλάρης, Μιλάρντοβιτς 4, Τσολακούδης, Χαραλαμπόπουλος, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν, Κουγιούνης, Αλειφτήρας, Σάλεχ 1, Καρατζάς.

Λούδης: «Πολύ σημαντική νίκη»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης, δήλωσε: «Κρατάμε πολύ τη νίκη και το 1—0 της σειράς. Είναι πολύ σημαντική η νίκη όπως και να έρθει. Δεν θεωρώ ότι πιάσαμε καλά επίπεδα απόδοσης, αλλά σίγουρα ήταν μια δίκαιη νίκη. Ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κάναμε το 1-0 και περιμένουμε τις δυο ημέρες που έχουμε μπροστά μας για να δούμε τα λάθη που κάναμε και να πάμε στη Θεσσαλονίκη να τελειώσουμε τη σειρά».