Σε μια κατάμεστη αίθουσα που πλημμύρισε Περιστέρι στο Θέατρο Πολιτών, ο ΓΣ Περιστερίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, τιμώντας παράλληλα και όσους κάνουν τον σύλλογο ακόμη μεγαλύτερο σε όλα τα σπορ.

Τιμήθηκαν όλες οι ομάδες του συλλόγου, ενώ ο διεθνής φόργουορντ της ομάδας μπάσκετ Χρήστος Σαλούστρος βράβευσε και ένα τμήμα του ΓΣΠ.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη σε μία εκδήλωση, όπου ο πρόεδρος του ΓΣΠ Ανδρέας Πολέμης έδωσε το σύνθημα για να είναι «όλο το Περιστέρι ενωμένο και να το φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», ενώ ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε: «Ο ΓΣΠ αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική οικογένεια τη χώρας».

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου δεν είναι μόνο μια ομάδα, δεν είναι μόνο μια απασχόληση για τα παιδιά μας, δεν είναι μόνο το καμάρι της πόλης μας.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου είναι το σπίτι μας.

Από το 1971 ζει μαζί μας, μεγαλώνει μαζί μας, ακόμη και ταλαιπωρείται μαζί μας… αλλά παραμένει το σπίτι μας.

Δεν είναι μόνο η επαγγελματική ομάδα μπάσκετ, που κάνει γνωστό το όνομα της πόλης μας στην Ευρώπη, για μία ακόμη φορά ύστερα από χρόνια. Είναι η ζώσα πραγματικότητα των εκατοντάδων παιδιών που γυμνάζονται στις ακαδημίες μας, που μαθαίνουν τα μυστικά της καλαθόσφαιρας, της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης. Που κάνουν ήδη πρωταθλητισμό από τις μικρές ηλικίες… και που ετοιμάζονται να γίνουν οι συνεχιστές μιας λαμπρής αθλητικής παράδοσης σχεδόν πενήντα ετών πια.

Εκτός από τον πρωταθλητισμό όμως, ο ΓΣ Περιστερίου είναι αφοσιωμένος και σε δύο άλλες αρχές:

• Στην άθληση για όλους, παράλληλα με την παραγωγή αθλητών, μέσα από τα προγράμματα των αθλητικών υποδομών του.

• Στην παράλληλη ανάπτυξη προσωπικοτήτων, πάνω στις αρχές του αθλητισμού, δηλαδή στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μικρών αθλητών του.

Με αυτές τις αρχές οδηγό, ο ΓΣΠ ετοιμάζεται για τη δεύτερη πεντηκονταετία ζωής και προσφοράς.

Για περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση, πατήστε ΕΔΩ