Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/10) η επίσημη παρουσίαση της ανδρικής ομάδας του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την σεζόν 2017-18 .

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο “θεατράκι” το οποίο βρίσκεται στο δημαρχιακό μέγαρο Περιστερίου, όπου έδωσαν το “παρών” όλοι οι παίκτες, που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ, το τεχνικό τιμ και τα μέλη της νεοεκλεγείσας διοίκησης.

Εκ μέρους του Δήμου χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος, Βασίλης Μπέτσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Ο Δήμος θα είναι συνέχεια δίπλα στον ΓΣΠ και φέτος, ειδικά, με πιο πολύ ζήλο. Καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα κι είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται”!

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Φίλιππος Κότσης, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα: “Η ομάδα μας μετρά 17 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. 15 πέρσι στην Β΄ Εθνική και 2 φέτος στο ξεκίνημα της Α2. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες κι αυτούς που βρίσκονται σήμερα εδώ, αλλά κι αυτούς που ανέβασαν την περασμένη σεζόν τον ΓΣΠ στην Α2 κατηγορία.

Έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο που και φέτος έχει ως στόχο την άνοδο. Δεν ασπάζομαι αναγκαστικά αυτό που λέγεται ότι το Περιστέρι αξίζει να βρίσκεται στην Α1 κι αυτό γιατί πιστεύω πως αυτό που σου αξίζει το κερδίζεις μέσα στο γήπεδο. Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά λέγονται εξαιτίας της μεγάλης ιστορίας που έχει αυτή η ομάδα.

Φέτος έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε, στελεχώνοντας το ρόστερ,  χαρακτηριστικά όπως το ταλέντο, η αθλητικότητα και η εμπειρία, ωστόσο το βασικότερο όλων είναι να δέσουμε, να αποκτήσουμε την απαραίτητη χημεία και να γίνουμε ΟΜΑΔΑ.

Γιατί η ομάδα παίζει μέσα στο γήπεδο όχι όλα τα υπόλοιπα. Το πρωτάθλημα αποτελείται από 30 ξεχωριστά σπριντ τα οποία πρέπει να κερδίζουμε κάθε εβδομάδα για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που υπάρχει σε ανάλογες περιπτώσεις είναι το “εγώ” μας. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο πρέπει να το αφήνουμε σπίτι γιατί αν το αφήσουμε στα αποδυτήρια θα το ξαναβρούμε. Ο πιο βασικός αντίπαλος είναι πάντα… μέσα μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας..

Παράλληλα με τους αγωνιστικούς στόχους έχουν τεθεί κι ανάλογοι διοικητικοί, καθώς αυτή η διοίκηση είναι συνέχεια της προηγούμενης και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Η οικονομική εξυγίανση είναι μία από τις βασικές μας επιδιώξεις, η ανάπτυξη και η καλλιέργεια των σχέσεων με την Δημοτική αρχή, αλλά και η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο είναι εξίσου δυο μεγάλοι στόχοι, που καλούμαστε να πιάσουμε.

Ήδη στο προηγούμενο παιχνίδι (σ.σ. με το Ψυχικό) η παρουσία του κόσμου ήταν ενθαρρυντική. Φέτος έχουμε αισιόδοξα μηνύματα κι από τον τρόπο που παίζει η ομάδα αλλά κι από τους φιλάθλους που τους θέλουμε δίπλα μας και τους ευχαριστούμε για την στήριξη τους, όπως φάνηκε κι από την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας που είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με πέρσι. Αυτή η προσπάθεια, που γίνεται με συντονισμένο τρόπο , πρέπει να έχει ανάλογη συνέχεια.

Όλοι μαζί στο Περιστέρι κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένου και του χορηγικού προγράμματος, αλλά και του επικοινωνιακού, τα οποία αναπτύσσουμε παράλληλα με το αγωνιστικό  και βελτιωνόμαστε.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω τις αρχές που διέπουν τον σύλλογο μας. Ακεραιότητα, Αριστεία και Μετριοφροσύνη”.

Ο Ανδρέας Πολέμης, ο οποίος κατέχει την θέση του Α΄ αντιπροέδρου στο νέο διοικητικό σχήμα στην πρώτη του επίσημη παρουσία ως μέλος του ΓΣ Περιστερίου αρκέστηκε να πει τα εξής: “Αποτελώ κι εγώ μια από τις “μεταγραφές” που έκανε φέτος ο Σύλλογος, για να ασχοληθώ με το διοικητικό κομμάτι. Ευχαριστώ και δημόσια τον Φίλιππο Κότση, τον Δήμαρχο κι όσους με δεχτήκατε σε αυτή την… οικογένεια.

Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα και να έχουμε μια επιτυχίες”.

O τεχνικός του ΓΣΠ, Νίκος Καραγιάννης που διανύει την τρίτη του συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας μας και πέμπτη συνολικά, υποστήριξε: “Ευχαριστώ τους αθλητές που αγωνίστηκαν για την ομάδα μας την περσινή σεζόν και οι οποίοι δεν είναι σήμερα κοντά μας. Φέτος έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο που συνδυάζει τα πάντα. Εμπειρία και ταλέντο κι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα και να βρεθούμε στην Α1. Εύχομαι να έχουμε υγεία και μα σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τον στόχο μας”.

Τέλος, ο Βασίλης Σίμτσακ, ένα από τα σπουδαία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας μας φέτος, δήλωσε:  “Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Περιστέρι, μιας ομάδα με μεγάλη ιστορία και προσφορά στο μπάσκετ.

Υπάρχει οργάνωση και διοικητικά και αγωνιστικά. Διοίκηση τεχνικό τιμ και συμπαίκτες έχουμε καταφέρει να συνεργαζόμαστε άψογα μέχρι τώρα, καθώς όλοι έχουμε καλά μυαλά και βάζουμε το καλό της ομάδας πάνω από όλα.

Στην προσπάθεια που κάνουμε για να πετύχουμε δεν περισσεύει κανείς γι αυτό τον λόγο θέλω κι εγώ με την σειρά μου αφού ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξη του, να τονίσω ότι τον χρειαζόμαστε και πως μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε”.

Παρόντες ήταν εκτός του προέδρου, Φίλιππου Κότση του Α΄ αντιπροέδρου, Ανδρέα Πολέμη και το Β΄ αντιπροέδρου, Γιώργου Παρδακίδη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Τζένη Γαλάνη, Γεωργία Ντρε,  Παναγιώτης Βασιλάρας, Μανώλης Τσαγκιώτης, Άκης Λιγνός, Μάκης Παπαθεοδώρου και Νίκος Αναστασόπουλος .

Ο Δήμος Περιστερίου εκπροσωπήθηκε μεταξύ άλλων από τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Μπέτση, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλη Λώλο, την πρόεδρο του ΑΟΔΗΠ, Ξένια Κορόγιαννη και τον αντιπρόεδρο, Δημήτρη Χιώτη.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του ρόστερ:

O Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ευχαριστεί τον Δήμο Περιστερίου για την βοήθεια του, αλλά κι όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.