Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ανδρική ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου επικράτησε (13-10) του Παναθηναϊκού στο κολυμβητήριο στο Γουδή και εξασφάλισε την 5η θέση στην βαθμολογία, γεγονός που φέρνει αντιμέτωπους τους «κυανοκίτρινους» με τον Πανιώνιο στα playoffs.

Μια μεγάλη νίκη για τον ΓΣΠ που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πλήρης μετά από αρκετό καιρό και έδειξε ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Οι «κυανοκίτρινοι» πήραν το προβάδισμα από το πρώτο 8λεπτο (2-3) και το διεύρυναν στο τέλος του πρώτου μέρους (4-7). Μάλιστα στην τρίτη περίοδο άνοιξαν κι άλλο το σκορ με το επιμέρους (2-4) και προηγήθηκαν με 11-6, βάζοντας τα θεμέλια για τη σπουδαία νίκη.

Η ομάδα του Περιστερίου θα αναμετρηθεί πλέον στα playoffs με τον Πανιώνιο έχοντας το μειονέκτημα της έδρας. Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στη Νέα Σμύρνη την επόμενη Τετάρτη (5/4) και την Παρασκευή (7/4) στο κολυμβητήριο της «Χωράφας» θα ακολουθήσει το δεύτερο παιχνίδι, ενώ αν χρειαστεί και τρίτο ματς θα γίνει στη Νέα Σμύρνη την προσεχή Κυριακή (9/4).

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 2-3, 2-4, 2-4, 4-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 3, Σγουρίδης 2, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π. 1, Αλβέρτης 2, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λούδης): Σαλτερής, Καζάζης 1, Τοράκης, Πρέκας 1, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης 1, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος 1, Φώσκολος 3, Χρυσοσπάθης 1, Τσαχιλίδης, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ 2, Μπιτσάκος Ανδρ.

Λούδης: «Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης, δήλωσε: «Κάναμε το χρέος μας με τη λογική ότι ο στόχος μας ήταν η νίκη. Θέλαμε να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες είχαμε για την 5η θέση, κάτι που τελικά καταφέραμε. Με τα όποια προβλήματα αντιμετωπίσαμε φέτος, αυτή η θέση είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πάρουμε στην παρούσα φάση του πρωταθλήματος».

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε προσγειωμένοι και ετοιμαζόμαστε για την έναρξη των playoffs απέναντι στον Πανιώνιο με σκοπό και στόχο να μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση φέτος. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα να μπορέσουμε να περάσουμε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος».