Ανακοινώθηκε το σύστημα διεξαγωγής του Legacy Basketball Tournament όσον αφορά τη β’ φάση της διοργάνωσης, στις ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες προβλέπεται.

Συγκεκριμένα:

U15 (Παμπαίδες 2009) – Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου (A1 & A2), προκρίνονται στη β’ φάση, στην οποία και θα αγωνιστούν σε χιαστί διπλά παιχνίδια (εντός και εκτός έδρας), με την παρακάτω μορφή:

A1(1) – A2(4)
A1(2) – A2(3)
A1(3) – A2(2)
A1(4) – A2(1)

Το πλεονέκτημα της έδρας (δεύτερο ματς εντός), θα ανήκει στις ομάδες 1 και 2 κάθε ομίλου. Στην περίπτωση που οι νίκες στα διπλά παιχνίδια είναι μοιρασμένες (1 – 1), θα λαμβάνονται υπόψιν οι διαφορές στα σκορ. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς στο σκορ, η πρόκριση θα κρίνεται μέσα από τη διαδικασία 5λεπτης παράτασης. Οι 4 ομάδες που θα επικρατήσουν στις διπλές αναμετρήσεις, θα προκριθούν στο final 4. Για τις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5 & 6 στους ομίλους της α’ φάσης, θα υπάρξουν αγώνες κατάταξης.

U15 (Παμπαίδες 2009) – Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι δύο (2) πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου (B1, B2 & B3) , καθώς και οι δύο (2) καλύτερες τρίτες, προκρίνονται στους οκτώ (8) της β’ φάσης, όπου και θα αγωνιστούν σε χιαστί διπλά παιχνίδια (εντός και εκτός έδρας). Οι δύο (2) καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων θα προκύψουν μετά από μονούς αγώνες (με κλήρωση έδρας) μεταξύ και των τριών ομάδων που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση κάθε ομίλου. Σε περίπτωση που η νίκες θα είναι μοιρασμένες (μία για κάθε ομάδα), θα ληφθούν υπόψιν οι διαφορές. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς, τελικό κριτήριο θα είναι η καλύτερη συνολική επίθεση.

Η δεύτερη ομάδα των ομίλων που θα μπει στο γκρουπ των τριών πρώτων, καθώς και τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης, θα προκύψουν μετά από κλήρωση.

π.χ. Β1(1) – B2(2)
Β2(1) – B3(2)
Β3(1) – B1(3)
Β1(2) – B3(3)

Το πλεονέκτημα της έδρας (δεύτερο ματς εντός), θα ανήκει στις τρεις (3) πρώτες και στη μία (1) δεύτερη (μετά την κλήρωση) των ομίλων. Στην περίπτωση που οι νίκες στα διπλά παιχνίδια είναι μοιρασμένες (1 – 1), θα λαμβάνονται υπόψιν οι διαφορές στα σκορ. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς στο σκορ, η πρόκριση θα κρίνεται μέσα από τη διαδικασία 5λεπτης παράτασης. Οι τέσσερεις (4) ομάδες που θα επικρατήσουν στις διπλές αναμετρήσεις, θα προκριθούν στο final 4.

U14 (Παμπαίδες 2010) – Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στο final 4. Στους ημιτελικούς θα βρεθούν αντιμέτωπα τα ζευγάρια 1-4 και 2-3 του βαθμολογικού πίνακα.

U14 (Παμπαίδες 2010) – Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στο final 4. Στους ημιτελικούς θα βρεθούν αντιμέτωπα τα ζευγάρια 1-4 και 2-3 του βαθμολογικού πίνακα.

U13 (Μίνι 2011) – Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στο final 4. Στους ημιτελικούς θα βρεθούν αντιμέτωπα τα ζευγάρια 1-4 και 2-3 του βαθμολογικού πίνακα.

U13 (Μίνι 2011) – Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στο final 4. Στους ημιτελικούς θα βρεθούν αντιμέτωπα τα ζευγάρια 1-4 και 2-3 του βαθμολογικού πίνακα