Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου από την είδηση του χαμού του Θανάση Χριστοφόρου. Ο Ελληνοαμερικανός προπονητής, που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τα πρώτα χρόνια του Συλλόγου μας και την καθιέρωση του στην Α΄ κατηγορία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσo στα 71 του χρόνια, βρισκόμενος στην Βοστώνη των ΗΠΑ.

Ο Θανάσης Χριστοφόρου θα αποτελεί πάντα ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του ΓΣ Περιστερίου, τον οποίο υπηρέτησε από το 1978 έως το 1985, έχοντας, μάλιστα, στα πρώτα δύο χρόνια την διπλή ιδιότητα του παίκτη-προπονητή. Ο εκλιπών χαρακτηρίζεται από τους πρωτοπόρους του αθλήματος στην χώρα μας, έχοντας εισάγει αρκετές καινοτομίες, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 που πάνω τους στηρίχτηκαν πολλοί συνάδελφοι του στο μέλλον. Ως προπονητής του ΓΣ Περιστερίου κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδο της ομάδας μας στην Α΄ κατηγορία το 1983, όπου και παρέμεινε για δυο ακόμα σεζόν. Μάλιστα, το 1985 Ο ΓΣΠ είναι την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, παρότι τερμάτισε στην 10η θέση της βαθμολογίας, γεγονός που καταδεικνύει το σημαντικό έργο που προσέφερε ο Θανάσης Χριστοφόρου ως προπονητής.

Το συναισθηματικό του δέσιμο με την ομάδα του Περιστερίου ήταν τέτοιο που κατά την διάρκεια της θητείας του στον Σύλλογο μας απέρριψε αρκετές προτάσεις άλλων ομάδων με σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα, παραμένοντας πιστός την ομάδα της καρδιάς του! Ο Θανάσης Χριστοφόρου ήταν αυτός που στην ουσία καθιέρωσε τον Αργυρή Πεδουλάκη στην πρώτη ομάδα και προώθησε τον Άγγελο Κορωνίο που σε πολύ νεαρή ηλικία είχε τις πρώτες του συμμετοχές με την ομάδα των Ανδρών. Σαν παίκτης αγωνίστηκε για λογαριασμό της ΑΕΚ, μέχρι που αποχώρησε για το Μαρούσι την σεζόν 1977-78, όπου άρχισε παράλληλα και την προπονητική του καριέρα. Φόρεσε την φανέλα και της Εθνικής μας ομάδας, όπου είχε προσωπικό ρεκόρ 26 πόντων σε αγώνα για το Βαλκανικό πρωτάθλημα του 1969. Σαν προπονητής εκτός από τον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου, εργάστηκε και στον Πανελλήνιο, το Μαρούσι και την Δάφνη, ενώ μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση επέστρεψε στο σπίτι του στην Βοστώνη.

Η διοίκηση του ΓΣΠ, μέσω, του προέδρου της, Φίλιππου Κότση είχε τιμήσει τον Θανάση Χριστοφόρου, σχεδόν πριν από έναν χρόνο, για την προσφορά του στην ομάδα μας και τις γερές βάσεις που έθεσε για να γίνει το Περιστερι γνωστό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύσσωμη η οικογένεια του ΓΣ Περιστερίου θα ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Θανάση Χριστοφόρου και την θλίψη της για την απώλεια ενός από τους πιο σημαντικούς μπασκετάνθρωπους της χώρας μας.