Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου προσέφερε μια ανεπανάληπτη εμπειρία στα παιδιά των Ακαδημιών και στους γονείς τους διοργανώνοντας άψογα μια φαντασμαγορική τελετή λήξης, που φιλοξενήθηκε στο ιστορικό ανοιχτό γήπεδο, “Πλούταρχος Βυλλιώτης”.

Στον τόπο ,που πριν από περίπου 47 χρόνια ξεκίνησαν… όλα για τον σπουδαιότερο Σύλλογο της Δυτικής Αττικής, επέστρεψε, λοιπόν, ο ΓΣΠ γεμίζοντας από άκρη ως άκρη την “Πρόνοια” όπως μάθαμε να την λέμε μέσα στις δεκαετίες κι αυτή επιλογή των οργανωτών της εκδήλωσης, Γιώργου Παρδακίδη (Β΄ αντιπροέδρου ΓΣ Περιστερίου), Γεωργίας Ντρε (Μέλος ΔΣ) και Δημήτρη Τζιάλλα (Αρχιπροπονητής Ακαδημιών) όχι μόνο αποδείχτηκε απόλυτα εύστοχη, αλλά χαιρετίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη, τόσο από τους Γονείς, όσο και από τους καλεσμένους της βραδιάς.

Το παρών έδωσαν όλα τα τμήματα μπάσκετ του ΓΣΠ, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την γιορτή ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φίλιππος Κότσης και μαζί του ο Αργύρης Πεδουλάκης,του οποίου η επίσημη παρουσίαση για την επιστροφή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας είχε πραγματοποιηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα, αλλά και ο Α΄ αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Πολέμης.

Δίπλα τους ο Τζένεραλ Μανατζερ, Γιώργος Πανταζόπουλος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Τζένη Γαλάνη, Μπάμπης Καραθάνος, Παναγιώτης Βασιλάρας, Παπαθεοδώρου Μάκης, Μανόλης Τσαγκιώτης.  Ο τιμ μάνατζερ της Ανδρικής ομάδας, Βασίλης Πανώριος, ο φροντιστής Δημήτρης Αντωνόπουλος, ενώ ξεχωριστό ρόλο είχε η “ψυχή” του Συλλόγου Στέφανος Φώτου!

Ο πρώτος πολίτης της Πόλης μας, Ανδρέας Παχατουρίδης, μας τίμησε με την παρουσία του και στην ουσία άνοιξε την εκδήλωση, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό κατά τον οποίο δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίηση του για την συνολική εικόνα που είχε μπροστά στα μάτια του.

Στο πλάι του Δημάρχου, ο πρόεδρος του Ατρομήτου και αντιδήμαρχος, Βασίλης Μπέτσης, που εκπροσώπησε τον Ευρωπαίο πρεσβευτή του Περιστερίου, ενώ παρόντες ήταν οι κ.κ. Βασίλη Λώλος (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Τάσος Θεοδωράκος, Παναγιώτης Λύκος, Τάσος Καλλιάφας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Εκ μέρους του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου μίλησε ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Παρδακίδης Γιώργος ο οποίος ανέφερε :  “Έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας μας από τη φυσική μας έδρα επιλέξαμε να γίνει η μεγαλύτερη γιορτή των ακαδημιών μας εδώ, με μοναδικό σκοπό να θυμίσει στους παλιούς και να εμπνεύσει τους νέους.  Σ’ αυτή την επανεκκίνηση οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο μας Ανδρέα Παχατουρίδη και στο Δήμο Περιστερίου, που πάντα είναι αρωγός σε κάθε μας αθλητικό τόλμημα .Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε επίσης και στους δύο αξιόλογους αντιδημάρχους κ. Λύκο Παναγιώτη και Μπέτση Βασίλη, που για μια ακόμη φορά στάθηκαν δίπλα μας και στήριξαν τις προετοιμασίες για τη σημερινή γιορτή των ακαδημιών μας καθώς επίσης και τον αντιπρόεδρο του ΑΟΔΗΠ Δημήτρη Χιώτη ” και συνέχισε αναφορικά με τον σκοπό της Ακαδημίας του ΓΣΠ: “Πρωταρχικός όμως στόχος της ακαδημίας μπάσκετ του ΓΣΠ και όσων δουλεύουν σ’ αυτήν, είναι τα παιδιά . Πρέπει τα παιδιά να ευχαριστιούνται το μπάσκετ αλλά ταυτόχρονα να διαμορφώσουν χαρακτήρα με αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα και η ομαδικότητα. Τα παιδιά φεύγοντας απο την προπόνηση πρέπει να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα. Να μάθουν να γυμνάζονται, να αθλούνται ,να αγωνίζονται και να δημιουργούν φιλίες. Να μάθουν να διαχειρίζονται την ήττα αλλά και την νίκη. Και σ’ αυτό έχουμε βεβαία, όλοι ευθύνη, προπονητές και γονείς”.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα στους αγώνες δεξιοτήτων και 3on3 που διεξήχθησαν ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι ομάδες του Εφηβικού, Παιδικού και των Παμπαίδων 2οο3 για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ αλλά και τα Προμίνι 2006 για την κατάκτηση του τουρνουά Elite Youth Tournament. Η αυλαία έκλεισε με την απονομή των διπλωμάτων και των μεταλλίων και την ρίψη πυροτεχνημάτων.

Να πούμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους γονείς που μας εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν, τα ίδια τους τα παιδιά… Τους ευχαριστούμε για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους.

Ευχαριστούμε επίσης τους προπονητές της Ακαδημίας του ΓΣΠ αλλά και όσους εργάζονται και βοηθούν καθημερινά για την άρτια λειτουργία τους.

Καλό καλοκαίρι και ραντεβού τον Σεπτέμβριο.