Μεγάλες προσδοκίες δημιουργεί η γυναικεία ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου, που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/1) στην αίθουσα Τύπου του κλειστού «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου.

Οι πολίστριες του Βαγγέλη Πάτρα που θα πέσουν στην πισίνα στις 12 Φεβρουαρίου, οπότε και θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έχουν ως στόχο την άνοδο στην Α1 Κατηγορία.

Την γυναικεία ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου απαρτίζουν οι εξής αθλήτριες: Κατερίνα Αποστολίδου, Σταυρούλα Βυθούλκα, Χριστίνα Γκίκα, Λυδία Διαπούλη, Έλλη Θρεψιάδη, Βιργινία Καρκάνη, Άννα Κικίδου, Αθηνά Κιουπέλογλου, Σπυριδούλα Κοβάσεβιτς, Χρησυίδα Κοσιάδη, Νικολέτα Κούβδου, Ευρυδίκη Λουκοπούλου, Δέσποινα Μπεκρή, Ξένη Πέττα, Φωτεινή Σάμπου, Ελένη Σκαρμούτσου, Αντωνία Σολανάκη, Βενελίνα Στοΐλοβα, Κατερίνα Τσαγκά, Ζένια Φραγκάκη, Σοφία Χαλίδα, Μαρίνα Χατζηαργύρη.

Παρδακίδης: «Να σταθεροποιηθεί το γυναικείο πόλο στο υψηλότερο επίπεδο»

Αρχικά, στην παρουσίαση της ομάδας τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΓΣ Περιστερίου, Γιώργος Παρδακίδης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το γυναικείο τμήμα πόλο του ΓΣ Περιστερίου. Κάνουμε μια νέα αρχή, είναι ένα τμήμα που θέλουμε να το δούμε να ανεβαίνει στα σαλόνια της Α1. Έχουμε κάνει προσθήκες αγωνιστικά, αλλά κυρίως επειδή ξεκινάνε όλα από το κεφάλι, φέραμε έναν άξιο προπονητή τον κ. Βαγγέλη Πάτρα που όλοι γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει στο χώρο του πόλο. Στόχος μας είναι να ανέβει ο Σύλλογος στα σαλόνια της Α1». Και συμπλήρωσε: «Καλό είναι να σταθεροποιηθεί και να μπορέσουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε αυτό το τμήμα σ’ ένα υψηλό επίπεδο. Επειδή όλα τα σπορ πρέπει να έχουν βάσεις, ο στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τις ακαδημίες και να μπορέσουμε μέσα από αυτές να διατηρήσουμε το επίπεδο που επιθυμούμε».

Πάτρας: «Το όνειρο μας»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου, Βαγγέλης Πάτρας, ο οποίος τόνισε: «Φέτος ξεκινάμε μια προσπάθεια μετά την επιτυχημένη οργάνωση του ανδρικού τμήματος της υδατοσφαίρισης να οργανώσουμε και το τμήμα των γυναικών σε υψηλότερο επίπεδο. Οι στόχοι μας για φέτος είναι δυο. Ο πρώτος είναι η άνοδος της ομάδας των γυναικών στην Α1 και ο δεύτερος η βελτίωση της απόδοσης των νεαρών αθλητριών που αγωνίζονται στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Για τον πρώτο στόχο έχουν έρθει στην ομάδα έμπειρες και καλές αθλήτριες. Και επιλέξαμε έμπειρες για να βοηθήσουν στον πρώτο μας στόχο που είναι η άνοδος και καλές για να είναι καλό παράδειγμα για τις μικρές αθλήτριες. Έτσι ώστε να έχουν μπροστά τους κάποιες που να τις εμπνέουν να κάνουν περισσότερη προπόνηση σε καλύτερο επίπεδο και να βελτιώνονται».

Και συνέχισε: «Για τον δεύτερο στόχο εργαζόμαστε σκληρά με τους συνεργάτες μου την κυρία Τόνια Σολανάκη και τον κύριο Γιώργο Κρασάκη για να βελτιώσουμε τα παιδιά που βρήκαμε εδώ όταν ήρθαμε, αλλά και να φέρουμε νέα κορίτσια που να αγαπήσουν την υδατοσφαίριση κοντά μας. Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε μια σχολή υδατοσφαίρισης που να είναι πόλος έλξης για τις νέες αθλήτριες γενικότερα. Έτσι, ώστε να θέλουν και αθλήτριες από άλλες περιοχές όχι μόνο από το Περιστέρι, να έρθουν να κάνουν εδώ προπόνηση και να αναπτυχθεί περισσότερο η ομάδα μας. Αυτό είναι επιθυμία της διοίκησης του ΓΣ Περιστερίου, αλλά είναι και δικό μας όνειρο».

Για το νέο πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Πάτρας, παρατήρησε: «Η χρονιά αυτή όπως και η προηγούμενη κρύβει πολλές εκπλήξεις. Έχουμε μπροστά μας ένα πρωτάθλημα που απαιτεί εγρήγορση και προσοχή απ’ όλους έτσι ώστε να καταφέρουμε το επιθυμητό που είναι η άνοδος της γυναικείας ομάδας στην Α1 Κατηγορία. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον που θα αναβαθμίσει την Α2 Κατηγορία».

Ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνεργάζεται, αλλά και την διοίκηση του Συλλόγου. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου κ. Παρδακίδη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Κούρτη που είναι ο έφορος μας και είναι πάντα δίπλα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φίλιππο Κότση που με έφερε στο ΓΣ Περιστερίου στην οικογένεια του ΓΣΠ, είναι μαζί μας για να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί για την μελλοντική μας πορεία. Πολλές ευχαριστίες ακόμη στους προπονητές της ανδρικής ομάδας, με τον Κώστα Λούδη επικεφαλής και τον Κώστα Πασλή στις ακαδημίες για την άψογη συνεργασία» επισήμανε ο Βαγγέλης Πάτρας. Και κατέληξε: «Επίσης να ευχαριστήσω τους προπονητές του τμήματος κολύμβησης που αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε και ελπίζουμε να έχουμε στενότερη συνεργασία στο μέλλον. Αλέκο Χατζηγιαννάκη σ’ ευχαριστώ πολύ, όπως σημαντική βοήθεια έχουμε από το μάνατζερ της ομάδας Χρήστο Μπετχαβά. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Δήμου Περιστερίου που λειτουργούν το κολυμβητήριο και τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΓΣΠ Βαγγέλης Πάτρας αποκάλυψε και έναν ακόμη στόχο: «Φέτος ο ΓΣΠ έχει γενέθλια 50 χρόνια από την ίδρυση του. Το επετειακό σήμα του Συλλόγου έχει έναν αθλητή της καλαθοσφαίρισης. Εμείς θα προσπαθήσουμε στην επέτειο των 60 χρόνων να έχει και έναν αθλητή η αθλήτρια της υδατοσφαίρισης».

Πέττα: «Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι στον ΓΣ Περιστερίου»

Η Ξένια Πέττα είναι η αρχηγός της ομάδας πόλο των γυναικών του ΓΣ Περιστερίου. «Είμαι νέο μέλος της ομάδας μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες, είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σ’ αυτή την θέση και τιμώ την ομάδα μου. Όπως είπε και ο κόουτς Πάτρας, το μέλλον ανήκει και στις νέες αθλήτριες, που έχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης και μπορούν να προσφέρουν πολλά στον Σύλλογο» υποστήριξε η «κάπτεν» της ομάδας και συμπλήρωσε: «Ξεκίνησαν να δουλεύουν πολύ καλά δίπλα μας και εμείς κερδίζουμε από αυτό, αλλά και εκείνες παίρνουν πολλά από εμάς. Κάθε ημέρα είμαστε στην προπόνηση και παλεύουμε για το καλύτερο. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε πόλο αλλά και οι μικρότερες να μαθαίνουν το σωστό πόλο υπό την καθοδήγηση του κόουτς Βαγγέλη Πάτρα, αλλά και της κ. Σολανάκη. Ο δρόμος έχει ανοίξει, θα παλέψουμε για το καλύτερο και σίγουρα θέλουμε την επόμενη χρονιά να αγωνιζόμαστε στην υψηλότερη κατηγορία».

Μπετχαβάς: «Να ανέβει η γυναικεία ομάδα στην Α1»

Ο τιμ μάνατζερ της γυναικείας ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου Χρήστος Μπετχαβάς από την μεριά του, υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια η ανδρική ομάδα, ξεκινήσαμε φέτος μια προσπάθεια με την διοίκηση και τον κ. Φίλιππο Κότση να κτίσουμε και την γυναικεία ομάδα, ώστε να μπορέσει να ανέβει στην Α1 Κατηγορία. Υπάρχει καλό υλικό και με την συνδρομή του κ. Πάτρα που είναι για μας μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε πολλά πράγματα ως Σύλλογος από εκείνον, με την πορεία που έκανε στην υδατοσφαίριση, φέραμε κάποιες παίκτριες ώστε να βοηθήσουν και τις μικρότερες για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας».

Κότσης: «Όραμα μας, να έχουμε τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα»

Η ψυχή του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, ο Φίλιππος Κότσης, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση της γυναικείας ομάδας πόλο του ΓΣΠ, παίρνοντας τον λόγο έδωσε το περίγραμμα της φιλοσοφίας που διέπει όλο τον Οργανισμό.

«Ο Σύλλογος έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία την οποία προσπαθεί να υπηρετεί στο μπάσκετ, στο πόλο αλλά και στο κολύμπι. Η ιδέα είναι ότι ξεκινάμε από κάτω από τις ακαδημίες και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Το ερώτημα είναι αν μπορούν δικά μας παιδιά να παίζουν στην Α1. Προφανώς αυτή είναι η φιλοδοξία που έχουμε, αλλά είναι σίγουρα δύσκολο να συμβαίνει όσο ανεβαίνεις κατηγορία, αλλά προσπαθούμε και επενδύσουμε σ’ αυτό. Βασικό κίνητρο είναι να χτίζουμε πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία, ώστε να προσελκύουμε τα νέα παιδιά» εξήγησε ο Φίλιππος Κότσης.

Και κατέληξε: «Όραμα μας είναι να κάνουμε τις καλύτερες ακαδημίες στο ανδρικό, αλλά και στο γυναικείο πόλο στην Ελλάδα. Το Περιστέρι θέλει να χτίζει από κάτω, από τις ακαδημίες και αυτή τη φιλοσοφία την ακολουθεί και στο μπάσκετ».