Ο ΓΣ Περιστερίου υποδέχεται (3/3, 8μ.μ., Κολυμβητήριο Χωράφας) την Βουλιαγμένη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, για την 6η αγωνιστική και ο Κώστας Λούδης αναλύει το παιχνίδι και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

«Περιμέναμε με ανυπομονησία την επανέναρξη του πρωταθλήματος και ξεκινάμε τις επίσημες υποχρεώσεις μας με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Βουλιαγμένη, που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος» υποστηρίζει ο προπονητής της ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης και συνέχισε: «Το γεγονός ότι ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σ’ ένα τόσο δυνατό αντίπαλο μας βολεύει, καθώς δεν είναι ένα από τα παιχνίδια στα οποία υπάρχει το «πρέπει» να κερδίσουμε για να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για να το χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να βρούμε τον ρυθμό που δεν έχουμε λόγω της αγωνιστικής απραξίας, τόσο μεγάλου διαστήματος. Έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα δυο επόμενα πολύ σημαντικά παιχνίδια εκτός έδρας το Σάββατο (6/3) με τον Βόλο και την επόμενη Τρίτη (9/3) ως γηπεδούχοι με την Χίο».

Η επιστροφή στην δράση μετά από απουσία τεσσάρων μηνών, δεν είναι εύκολη και ειδικά σ’ ένα άθλημα όπως το πόλο που έχει πληγεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

«Αναμφίβολα είναι μεγάλο πρόβλημα, άλλαξαν πολλά και είναι δύσκολο να προσαρμοστείς άμεσα στα δεδομένα που υπάρχουν, γιατί σ’ ένα άθλημα όπως το δικό μας, δεν μπορείς να αναπληρώσεις την χαμένη προπόνηση με προπόνηση σε γυμναστήριο, όπως συμβαίνει με πολλά άλλα αθλήματα. Χωρίς αμφιβολία, τα αθλήματα που πλήττονται περισσότερο είναι εκείνα που έχουν να κάνουν με το υγρό στοιχείο, τον υγρό στίβο. Σίγουρα είναι πρωτόγνωρο και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ομάδες και οι παίκτες» υπογράμμισε ο Κώστας Λούδης.

Όσο για την αναμέτρηση με την Βουλιαγμένη, εξήγησε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρόκειται για ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα, μια ομάδα που συμμετέχει και στην Ευρώπη. Η Βουλιαγμένη όταν οι υπόλοιπες ομάδες σταματήσαμε συνέχισε και έπαιξε δυο προκριματικούς γύρους στην Ευρώπη, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα προετοιμάζεται στο Βελιγράδι και είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε, θα πάμε να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση όπως κάναμε και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος παλεύοντας για το καλύτερο δυνατό».

Ο προπονητής της ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης δεν θα έχει στην διάθεση του τον Αλέξανδρο Παπανικολάου, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Ναυτικό για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.