Ο Γ.Σ. Περιστερίου έγραψε Ιστορία με την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος κι ο Κώστας Λούδης δεν αρκείται απλά με την συμμετοχή στα τελικά του Καρπενησίου (18-19/1).

Η απόκρουση του Στέλιου Δαλμάρα στο πέναλτι του Χατζηστεφάνου και το εύστοχο του Sean Spooner, χάρισαν τον Γ.Σ.Π. την παρθενική του πρόκριση στα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Από το απόγευμα της 13ης Δεκεμβρίου, η ομάδα του Κώστα Λούδη συγκαταλέγεται στις τέσσερις καλύτερες του θεσμού! “Είναι μια σημαντική μέρα για τον σύλλογο” λέει γεμάτος χαμόγελο (και με κλειστή φωνή) ο τεχνικός της επιτυχίας αυτής και συνεχίζει: “Υπάρχουν ομάδες με μεγάλη ιστορία στην Α1 οι οποίες δεν έχουν καταφέρει ποτέ να φτάσουν έως τα τελικά του θεσμού. Για το Περιστέρι είναι μία σημαντική μέρα, για τα παιδιά είναι μια σημαντική μέρα. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ για τους αθλητές μου γιατί, και μέσα από αυτό το δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό που για μένα είναι επιπέδου Α1, καταφέραμε από μία μέτρια εμφάνιση να βγούμε νικητές μέσα από την διαδικασία των πέναλτι, που και αυτό είναι μια μεγάλη εμπειρία για τα παιδιά. Αυτή η διαδικασία που περάσανε μέσα από τα πέναλτι είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Θέλω να πιστεύω πως θα πάμε στο Καρπενήσι για να τιμήσουμε την διοργάνωση κι όχι απλά για να συμμετάσχουμε σε αυτή. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατών πιο ανταγωνιστικοί στο Final-4”

“Δεν είμαστε συνηθισμένοι στην Α1”

Ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. Αναφέρθηκε στα πολλαπλά κέρδη που έχει η πρόκριση στο Final-4 και ο τρόπος που αυτή ήρθε: “Αυτή η ομάδα δεν είναι συνηθισμένη στην Α1 κι όποια νίκη γίνεται, μας ανεβάζει πάρα πολύ ψυχολογικά. Παίρνουμε αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Νομίζω πως, όλο αυτό που έγινε μας δίνει μία ώθηση για κάτι παραπάνω. Προχωράμε, γυρνάμε και πάλι στο πρωτάθλημα για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό”.

“Να κερδίσουμε εμπειρίες”

Και τώρα, ο δυσκολότερος αντίπαλος της χώρας. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί της αναμέτρησης, το γνωρίζουν άπαντες αυτό στον Γ.Σ.Π. Αλλά ένα παιχνίδι είναι, ή όπως είπε κι ο Λούδης “ένας αγώνας εμπειριών! Πρέπει να πάμε να παλέψουμε γιατί ο Ολυμπιακός, αν πας με τη λογική πως το παιχνίδι είναι χαμένο εξ αρχής, μπορεί να σε ισοπεδώσει. Πρέπει να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε, να παίξουμε δυνατά όπως κάνουμε κάθε φορά και να κερδίσουμε εμπειρίες”.