Στόχος του ΓΣ Περιστερίου δεν είναι μόνο να δημιουργήσει μεγάλους παίκτες, αλλά πρωτίστως καλούς αθλητές με σωστές βάσεις μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερα εφόδια στα παιδιά των τμημάτων υποδομής του συλλόγου προχωρά στην σύναψη συνεργασίας με την διακεκριμένη αθλητική διατροφολόγο Δήμητρα Τσιώτα.

Μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής και συμβουλευτικών προτάσεων εκγύμνασης ο ΓΣ Περιστερίου φιλοδοξεί να δώσει στα μέλη της «κυανοκίτρινης οικογένειας» μια πλήρη και επιστημονικά αξιόπιστη βοήθεια όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Άλλωστε στόχος του συλλόγου είναι να… πετάει πάντα ψηλά!

Το βιογραφικό της διατροφολόγου Δήμητρας Τσιώτα

Η Δήμητρα Τσιώτα είναι πτυχιούχος του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής του ανωτάτου Βρετανικού Πανεπιστημίου SURREY (UNIVERSITY OF SURREY) (BSc), με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα της αθλητικής διατροφής του πανεπιστημίου ABERDEEN της Σκοτίας (UNIVERSITY OF ABERDEEN) (MSc). Διατέλεσε την πρακτική της εξάσκηση στο «Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής» και κατόπιν έλαβε το πιστοποιητικό ¨Certificate of Associateship¨ του Πανεπιστημίου του SURREY με ανώτατη τιμητική διάκριση.

Το 2003, στα πλαίσια της ερευνητικής της δραστηριότητας δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sports Science» εργασία στην οποία συμμετείχε και αφορούσε «τον ακριβή προσδιορισμό της φυσικής κατάστασης διαφόρων τύπων αθλητών και τον βαθμό αντίληψης και ικανοποίησης των ίδιων των αθλητών σε σχέση με τα σωματομετρικά τους χαρακτηριστικά».

Από το 2002 και μετά έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και επιστημονικών ημερίδων σχετικά με τον διαβήτη, τη νόσο κοιλιοκάκη, τη χειρουργική της παχυσαρκίας και πολλά άλλα θέματα που αφορούν τόσο τον γενικό πληθυσμό, όσο και συγκεκριμένες ομάδες (παιδιά, εφήβους, εγκύους). Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου διατροφολόγων (NUTRITION SOCIETY), του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας νόσου κοιλιοκάκης.

Πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους, με σκοπό την έγκυρη και πάντα επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής και υγείας».