Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου καλωσορίζει τον Ανδρέα Πολέμη στην οικογένεια του! Έναν άνθρωπο του μπάσκετ, που ήταν ο «αρχιτέκτονας» του… θαύματος του Φάρου Κερατσινίου, τον οποίο οδήγησε από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Α2 κατηγορία, όπου την περασμένη σεζόν κέρδισε την άνοδο στην Βasket League και παράλληλα αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Πλέον, ο Ανδρέας Πολέμης είναι μέλος του ΓΣΠ, στρατεύοντας τις δυνάμεις του στο όραμα, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει τα τελευταία δυο χρόνια η διοίκηση υπό την προεδρία του Φίλιππου Κότση, με το δόγμα η «ισχύς εν τη ενώσει» να γίνεται πράξη.

Με αυτή την αφορμή ο Ανδρέας Πολέμης προέβη στην παρακάτω δήλωση, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας:

«Είχα δηλώσει ότι ήθελα να διατηρηθώ στον χώρο του μπάσκετ και θεωρώ ότι η στιγμή για να συμβεί αυτό είναι, πλέον, η κατάλληλη.

Μετά την αποχώρηση μου από τον Φάρο Κερατσινίου περίμενα να καταλαγιάσει όλος αυτός ο θόρυβος…  Από το Περιστέρι με είχαν πλησιάσει από το καλοκαίρι προκειμένου να ενταχθώ στην ομάδα, ωστόσο πρόθεση μου ήταν να μην βιαστώ για το επόμενο βήμα. Ήθελα να έχω ξεκάθαρη άποψη του τι ακριβώς επιθυμώ να κάνω κι η επόμενη κίνηση μου να γινόταν όπως με τις κατάλληλες συνθήκες. Όλο αυτό το διάστημα ήμουν κοντά στην ομάδα παρακολουθώντας τα παιχνίδια της και την προσπάθεια της στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Τον τελευταίο μήνα οι επαφές μου με τον πρόεδρο του ΓΣ Περιστερίου, Φίλιππο Κότση, με τον οποίο μας συνδέει μια φιλία ετών, και τον Τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Γιώργο Πανταζόπουλο έγιναν πιο έντονες και στην τελευταία μας συνάντηση, πριν από δέκα μέρες αποφασίσαμε να ενταχθώ σταδιακά στον Σύλλογο, να μπω στους κόλπους του, ώστε να μάθω πρόσωπα και πράγματα.

Το καλοκαίρι θα συναποφασίσουμε ποιος θα είναι ο ακριβής ρόλος μου, ξεκινώντας την δημιουργία ενός συνόλου, που θα συνεχίσει στην ίδια αγωνιστική φιλοσοφία που υπάρχει.

Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τον ΓΣΠ στην Α1

Είμαι πολύ χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου είναι μια ιστορική ομάδα με τεράστια δυναμική, που έχει παράγει σπουδαίο έργο από τις Ακαδημίες της ως και την πρώτη ομάδα.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ένας σύλλογος με προοπτική και με φιλοδοξία. Στόχος μας λοιπόν είναι να επαναφέρουμε τον ΓΣΠ στην Α1 και η δική μου παρουσία στο να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό αυτός ο σκοπός.

Το Περιστέρι είναι μια μπασκετούπολη με κόσμο που αγαπάει και γνωρίζει το άθλημα. Είναι ένας κοιμώμενος Γίγαντας που αρχίζει να στέκεται ξανά στα πόδια του και να είστε όλοι σίγουροι, πως θα γίνει και πάλι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας μας, όπως επιθυμεί και θέλει να τον χαίρονται άπαντες στα δυτικά προάστια.

Είμαι, λοιπόν, πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στην οικογένεια του ΓΣ Περιστερίου, έχοντας μεγάλη διάθεση να προσφέρω και να δουλέψω, ενώ το ίδιο ισχύει και από την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας, καθώς έχω διακρίνει στην διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες την ίδια ακριβώς διάθεση και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Παρακολουθώ την ομάδα από την αρχή της χρονιάς, έχω δει αρκετά πράγματα και τις τελευταίες μέρες έχω διαμορφώσει μία άποψη και την τεκμηριώνω. Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον «γίγαντα» να πρωταγωνιστήσει ξανά και ευελπιστώ πως θα τα καταφέρουμε.

Αρωγός η Δημοτική Αρχή!  

Κλείνοντας την τοποθέτηση μου, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που και η δημοτική αρχή της πόλης μας είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός αυτής μας της προσπάθειας.

Σε επαφή που είχαμε με τον Δήμαρχο, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, αντιλήφθηκα ότι είναι δίπλα μας και με αντίστοιχη διάθεση για να προσφέρουν ώστε ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου να γίνει και πάλι ισχυρός.

Αυτή η στάση αποτέλεσε για μένα κι ένα επιπλέον κίνητρο, ώστε να ενταχθώ στους κόλπους αυτής της ιστορικής, με την τεράστια δυναμική, ομάδας.

Ελπίζω έχοντας την υγεία μας και με σκληρή και μεθοδική δουλειά να καταφέρουμε να κάνουμε τον ΓΣΠ την ομάδα που ονειρευόμαστε και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί εδώ είναι… ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!