Για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας των Εφήβων του Περιστερίου, που αναδείχθηκαν αήττητοι πρωταθλητές ΕΣΚΑ, αλλά και για τη φιλοσοφία δουλειάς του ΓΣΠ, μίλησε ο προπονητής της ομάδας Κώστας Παπαμάρκος.

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, προπονητής και δάσκαλος των πρωταθλητών αναφέρθηκε:

  • Στα συναισθήματα μετά την κατάκτηση του τίτλου:

«Το ότι κερδίσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και μάλιστα αήττητοι, τον τίτλο του πρωταθλητή ανάμεσα σε όλες τις ομάδες της Αθήνας είναι για όλους μας μία μεγάλη ανταμοιβή, μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία για τη συνέχεια».

  • Στη δουλειά που γίνεται στο ΓΣΠ σε επίπεδο Ακαδημιών και το ρόλο του πρωταθλητισμού στις μικρές ηλικίες:

«Στο Περιστέρι προσφέρουμε υψηλού επιπέδου άθληση για όλους. Αλλά υλοποιούμε εδώ και τρία χρόνια και ένα πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη και ανάδειξη ταλέντων που θα μπορούν να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ στο μέλλον. Να στελεχώσουν την ανδρική μας ομάδα ή και άλλες ομάδες των υψηλών κατηγοριών.

Γι’ αυτό μας ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός στις μικρές ηλικίες, διότι προετοιμάζει τους νεαρούς μπασκετμπολίστες, αφ΄ενός μέσα από την ατομική τους αγωνιστική ανάπτυξη και βελτίωση, αλλά αφ΄ετέρου και μέσα σε συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στην αθλητική τους σταδιοδρομία».

  • Στο επόμενο βήμα της ομάδας των Εφήβων του ΓΣΠ:

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα παιδιά, όπως και όλοι μας, φέτος, με στόχο τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, έναν στόχο δύσκολο που απαιτεί να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο».