Πρωταθλητής Ελλάδος Μπάσκετ Εφήβων για τρίτη φορά στην ιστορία του ο ΓΣ Περιστερίου!

Ύστερα από τη νίκη τους το πρωΐ της Κυριακής επί του ΚΑΟ Χαλκιδικής με 70-52, οι «κυανοκίτρινοι» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Μαρούσι με τέσσερεις νίκες και μία ήττα, ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με τον Προμηθέα Πατρών και κέρδισαν τον τίτλο αφού είχαν επικρατήσει των Πατρινών στο μεταξύ τους αγώνα.

Ιδιαίτερη αξία έχει η μεγάλη αυτή επιτυχία, καθώς ήρθε παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε στη διάρκεια του τουρνουά το Περιστέρι, αφού έχασε δύο βασικούς παίκτες του από τραυματισμό, τον Άγγελο Σκόρδο στο πρώτο ματς και το Γιώργο Καλιανιώτη στο ντέρμπι με τον Προμηθέα.

Το Περιστέρι, πού γνώρισε μόνον μία φορά την ήττα σε ολόκληρη τη σεζόν (από τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη) έχει πλέον στην τροπαιοθήκη του τρεις τίτλους Πρωταθλητή Ελλάδος (1986, 1997, 2020), φθάνοντας τον Παναθηναϊκό, ενώ προηγούνται μόνον Άρης (5), Πανιώνιος (5) και ΠΑΟΚ (4).

Κώστας Παπαμάρκος
Κώστας Παπαμάρκος

«Πενήντα χρόνια αρχές»

Ο προπονητής των Εφήβων του Περιστερίου Κώστας Παπαμάρκος μίλησε για τα θεμέλια αυτής της μεγάλης επιτυχίας αλλά και για το μέλλον:

«Η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά ύστερα από 23 χρόνια δεν είναι παρά το επιστέγασμα των προσπαθειών του Συλλόγου.

Καθώς πλησιάζει προς την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυσή του, ο ΓΣΠ επιβεβαιώνει με τον τίτλο αυτό πως παραμένει σταθερός στις κατευθυντήριες γραμμές που έθεσαν οι ιδρυτές του, που περιλαμβάνουν την εις βάθος ανάπτυξη του μπάσκετ, την ανάδειξη αθλητών αλλά και πρωταθλητών.

Παρά τη στενοχώρια μας για τους τραυματισμούς του Άγγελου και του Γιώργου, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στη διάρκεια του τουρνουά μάς έδωσαν την ευκαιρία να δείξουμε το πραγματικά ομαδικό πνεύμα που έχουμε καλλιεργήσει και θεμελιώσει στο Περιστέρι, αφού όλοι υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα απροσδόκητα κενά.

Περιττό να πούμε ότι μαζί με την υπερηφάνεια που μας γεννά η επιτυχία αυτή, βαρύ αισθανόμαστε όλοι και το φορτίο της ευθύνης να συνεχίσουμε και στο μέλλον να βγάζουμε παίκτες σαν τους σημερινούς μας πρωταθλητές, να βοηθάμε τους νεαρούς μας αθλητές να αναπτύσσονται και ατομικά και ως μέλη μιας ομάδας με φιλοδοξίες».