Η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του ΓΣ Περιστερίου ανακοινώνει την συμφωνία της με την Μαρία Τσουρή, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Η 36χρονη τερματοφύλακας, θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Βαγγέλη Πάτρα τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης γυναικών.

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την ομάδα του ΓΣ Περιστερίου, η Μαρία Τσουρή, δήλωσε: «Εύχομαι η χρονιά αυτή να μας δώσει τη δυνατότητα να μπουν οι βάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ακόμη μια υγιής ομάδα στην Α1. Γιατί τις χρειάζεται το γυναικείο πόλο, προκειμένου να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό».

Το βιογραφικό

Η Μαρία Τσουρή γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1986 και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, καθώς για χρόνια αποτέλεσε τη βασική τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδος με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κίρισι (2005), το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σαν Ντιέγκο (2010) και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ (2010). Παράλληλα, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008).

Σε συλλογικό επίπεδο έχει αγωνιστεί σε Χίο, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Εθνικό Πειραιώς, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Το παλμαρέ της κοσμούν 1 LEN Trophy και 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος.