Στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Εφήβων (Κ17) ο ΓΣ Περιστερίου, ύστερα από την πρόκριση του στους αγώνες της δεύτερης φάσης, που διεξήχθησαν σε πέντε ομίλους από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Ιουλίου.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία των νεαρών αθλητών του Συλλόγου, ιδιαίτερα δεδομένων των αντίξοων συνθηκών, της έλλειψης επαρκούς χώρου και χρόνου για προπονήσεις και, βέβαια, της πολύμηνης απραξίας λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, η ομάδα του ΓΣΠ νίκησε τον Υδραϊκό (13-4), το Παλαιό Φάληρο (13-9) και την Ηλιούπολη (12-2), ενώ υπέκυψε στο Χανίων (15-3).

Η τελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων (Κ17) θα διεξαχθεί μεταξύ 6-8 Αυγούστου.

«Δουλειά τριών ετών»
Κώστας Πασλής
Κώστας Πασλής

Ο προπονητής της ομάδας Κωνσταντίνος Πασλής ανέφερε πως η πρόκριση αυτή είναι η κορύφωση δουλειάς τριών ετών. «Καταφέραμε με πολλή προσπάθεια να γίνουμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και στις υποδομές».

Σε ό,τι αφορά τον επόμενο στόχο, δήλωσε πως είναι «να μπορέσουμε να έχουμε μία όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική παρουσία στις δέκα καλύτερες ομάδες της Ελλάδος.. Απώτερος στόχος αυτή η επιτυχία να μην είναι μεμονωμένη, αλλά να έχει και συνέχεια τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, ο Κ. Πασλής ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, «πρώτα απ όλα τους αθλητές της ομάδας που έκαναν όλες αυτές τις προσπάθειες και τις θυσίες τα τελευταία χρόνια, τους γονείς τους, που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια, τους προπονητές του Συλλόγου με τους οποίους συνεργάσθηκα, τον Κώστα Λουδη πρώτο προπονητή της ανδρικής ομάδας και τον Μπάμπη Κλεωνάκο, προπονητή της κατηγορίας Παίδων και βοηθό μου σε αυτή την προσπάθεια, και, τέλος, την διοίκηση και τους εφόρους του ΓΣΠ, με τους οποίους συνεργαστήκαμε αυτά τα τρία χρόνια κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες».

Οι αθλητές του Περιστερίου που συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχία είναι οι Κ. Γιαννουλάτος, Σπ. Ρουσσάκης, Μ. Μπρατάκος, Γ. Χατζηαθανασίου, Χρ. Μπιτσάκος, Γ. Παλαμάρης, Μ. Λεμονής, Ηρ. Βαρελτζής, Ν. Μαστρογιαννάκος, Άρ. Λίτινας, Στ. Δημητρίου, Γ. Κυριαζής, Π. Ντουμάζιος, Δ. Μαστρογιαννάκος, Β. Χωματάς, Ν. Αλεξανδρόπουλος, Ιωάν. Γαβριήλ.

Προπονητής τους ο Κωνσταντίνος Πασλής, με βοηθό τον Χ. Κλεωνάκο, έφορο το Γ. Παπασταμόπουλο και βοηθό εφόρου τον Π. Πασλή.