Το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α2 κάνει πρεμιέρα το Σάββατο (23/11) και ο Κώστας Λούδης θέλει στο φινάλε του, να έχει πανηγυρίσει μαζί με τον Γ.Σ. Περιστερίου, την επιστροφή στην Α1!

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα βρει τον Γ.Σ.Π. να υποδέχεται στο κολυμβητήριο της Χωράφας, τον Ηλυσιακό (23/11, 16:00) κι άπαντες στην ομάδα θέλουν το ξεκίνημα να είναι ιδανικό. Θέλουν όμως και το τέλος της σεζόν να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. “Ένας είναι ο στόχος, η άμεση επάνοδος της ομάδας στην Α1 κατηγορία. Το δηλώσαμε εξ αρχής, δεν έχουμε κρυφτεί” λέει ο Κώστας Λούδης και συνεχίζει “Οπότε, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία αυτής της ομάδας είναι βάση αυτών των δεδομένων και στόχων”.

Κατά πόσο όμως, είναι εφικτή η άμεση επιστροφή στην πρώτη κατηγορία; Ο τεχνικός του Γ.Σ.Π. δίνει την απάντηση: “Έχουμε το ρόστερ και την ομοιογένεια σαν ομάδα, την ποιότητα και τον τρόπο δουλειάς, αλλά μόνο αυτά δεν αρκούν γιατί θέλει μεγάλη προσπάθεια και ακόμη περισσότερο υπομονή. Το πρωτάθλημα θα είναι μεγάλο φέτος – ας μην ξεχνάμε πως τελειώνει 14 Ιουνίου – είναι λίγο περίεργος και ο τρόπος διεξαγωγής του, οπότε απαιτεί διαρκή συγκέντρωση για να είσαι έτοιμος την στιγμή που πρέπει. 

Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 είναι ίσως, το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Η κατηγορία έχει ανέβει επίπεδο και το είδαμε στο πρόσφατο τουρνουά του Σ.Ε.Δ.Υ. ότι οι ομάδες είναι προπονημένες, κολυμπάνε… Δεν είναι όπως παλαιότερα όπου ήταν αρκετά υποβαθμισμένο το πρωτάθλημα. Τώρα, υπάρχουν πολλές ομάδες όπως για παράδειγμα η Α.Ε.Κ. που είναι πάρα πολύ ισχυρή, όχι μόνο σαν όνομα αλλά και σαν ρόστερ, είναι ο Ηλυσιακός, οι ομάδες της Πάτρας… Γενικά, όλες οι ομάδες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί όλες ομάδες, θα θέλουν να κερδίσουν το Περιστέρι”.

Τελειώνοντας, ο ζωντανός θρύλος της ελληνικής υδδατοσφαίρισης, αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, αυτλό με τον Ηλυσιακό: “ Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και δύσκολο γιατί είναι πρεμιέρα, είναι με μία πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Ο Ηλυσιακός διαθέτει μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία και πάντα βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και πέρυσι, ας μην ξεχνάμε πως δυσκόλεψε αρκετά τον Πανιώνιο στα παιχνίδια της ανόδου. Συνεπώς, θέλει ιδιαίτερη προσοχή”.