Με άμυνα για σεμινάριο η ομάδα πόλο του ΓΣΠ πέρασε σαν σίφουνας από την Χίο κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με το επιβλητικό 14-3 στην 1η αγωνιστική του Β’ Γύρου της Α’ Φάσης, στο 36ο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών!

Οι πολίστες του ΓΣΠ ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητές τους Κώστα Λούδη και προκάλεσαν ασφυξία στην άμυνα, στον αντίπαλο τους. Με επιμέρους σκορ 2-8 (1-3 στο πρώτο, 1-2 στο δεύτερο και 0-3 στο τρίτο) στα τρία πρώτα 8λεπτα οι «κυανοκίτρινοι» έριξαν στο… καναβάτσο τον αντίπαλο τους και με το εντυπωσιακό 1-6 στην τελευταία περίοδο διεύρυναν την τελική διαφορά, δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, ο οποίος στην έδρα του εμφανίζεται πάντα ανταγωνιστικός. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου στις 11 Δεκεμβρίου είναι ο Πανιώνιος στο κολυμβητήριο της «Χωράφας».

ΝΟ Χίου (Ντόσκας): Χόλαντ, Αλάτσης, Σπανογιάννης, Γούσης 1, Παππάς Κ., Παππάς Α. 1, Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης 1, Μαρούλας, Κολάτας, καλαργυρός, Καρακούδης Γ., Καρακούδης Μ., Αμπάσης.

Περιστέρι (Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Φάρκας 2, Φάρμερ 1, Γερακούδης 3, Κουκουμάκης, Μπιτσάκος 1, Καρούντζος 2, Αγκόρτσας 1, Παπασηφάκης 4, Τοράκης, Λαδάς, Σαλτερής, Μυρίλος.

Λούδης: «Ενθουσιασμένος από την άμυνα, δεχθήκαμε μόλις 3 γκολ»!

Στην εξαιρετική αμυντική προσήλωση των πολιστών του ΓΣΠ στάθηκε ο προπονητής της ομάδας Κώστας Λούδης μετά την επιβλητική εμφάνιση και τη νίκη, εκτός έδρας επί της ομάδας της Χίου.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα μας είναι σε σταθερά ανοδική πορεία για μεγάλο χρονικό διάστημα» ήταν το πρώτο σχόλιο του τεχνικού των «κυανοκιτρίνων», μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: «Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή, αλλά έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος ειδικά από την άμυνα μας. Αυτό με ευχαριστεί περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Εκεί μένω, στα τρία μόλις γκολ που δεχθήκαμε. Δίνω μεγάλη σημασία στην άμυνα και αυτό το αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Από κει και πέρα, δείξαμε διάθεση, ομαδικότητα και πλουραλισμό. Έπαιξαν όλα τα παιδιά, τώρα συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».