Ο Κώστας Λούδης είναι ο νέος προπονητής της αντρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του Γ.Σ. Περιστερίου κι αυτός που θα τον οδηγήσει στο παρθενικό του ταξίδι στην Α1 κατηγορία. Άριστος γνώστης του αθλήματος, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της χώρας αλλά κι ως προπονητής, έχει αφήσει το στίγμα του στην 12η καριέρα του. 

Έχει αναδείξει ουκ ω λίγους αθλητές και το ίδιο θα επιχειρήσει να πράξει και στον Γ.Σ.Π. Ωστόσο, πρωταρχικός του στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην Α1: “Η πρόσληψη ήταν πάρα πολύ ξαφνική μετά την παραίτηση του Αρσένη Μαρούλη. Όλα έγινα πραγματικά πολύ γρήγορα, μέσα σε μία ημέρα. Χαίρομαι όμως πάρα πολύ γιατί βρίσκομαι σε μια ομάδα που κάθε χρόνο κάνει βήματα προόδου φτάνοντας πια έως την Α1. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια σημαντική στιγμή, η συμμετοχή του Γ.Σ. Περιστερίου στην Α1 κατηγορία και στόχος όλων είναι να τον διατηρήσουμε σε αυτή” 

Ο Γ.Σ.Π. θα “βουτήξει” για πρώτη φορά στις πισίνες της Α1, γεγονός που κάνει τον στόχο “να μοιάζει δύσκολος με την λογική ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει αλλάξει η μορφή του πρωταθλήματος. Έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ και υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες, ουσιαστικά από τη 3η θέση έως και την 9η, που είναι άκρως ανταγωνιστικές και που έχουν ανεβάσει το επίπεδο τους. Έχουν γίνει, επίσης, πολλές μετακινήσεις αθλητών και η παρουσία ξένων παικτών με αποτέλεσμα, η προσπάθεια παραμονής κάποιων ομάδων, όπως π.χ. του Γ.Σ.Π. να γίνεται πιο δύσκολη απέναντι σε παραδοσιακές ομάδες και ισχυρές στον χώρο”.

“Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στις Ακαδημίες”

Ο Κώστας Λούδης έχει να… καυχιέται πως κατά την προπονητική του θητεία στον Πανιώνιο, ανέδειξε αρκετούς ταλαντούχους αθλητές και πως το 2009 έφτασε έως τον τελικό του Len Trophy αφήνοντας εκτός διοργάνωσης παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Μπαρτσελόνα και η ιταλική Ποζίλιπο. Σίγουρα, η έξοδος στην Ευρώπη είναι πολύ μακρινός στόχος για τον Γ.Σ.Π., όχι όμως και η βελτίωση των Ακαδημιών και η προώθηση νέων παικτών στην αντρική ομάδα: “Τα τελευταία χρόνια, ίσως λόγω και της οικονομικής κρίσης, όλοι οι σύλλογοι προσπάθησαν να δώσουν βάρος στις Ακαδημίες τους και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Είναι λίγο νωρίς για εμένα γιατί ουσιαστικά, μόλις χθες έκανα την πρώτη μου επαφή με τους ανθρώπους του Γ.Σ. Περιστερίου για να μπούμε και σε αυτή την διαδικασία. Είναι ένα κομμάτι που 100% θα δώσουμε πάρα πολύ μεγάλη έμφαση. Το έχω κάνει σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει έως τώρα και θα το συνεχίσω γιατί μου αρέσει να βλέπω νεαρούς αθλητές να στελεχώνουν την αντρική ομάδα”.

“Το μέλλον θα είναι ευοίωνο”

Έχοντας παίξει σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο και συμπληρώνοντας στο παλμαρέ του πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδος, ο 49χρονος τεχνικός έχει αρκετές γνώσεις τις οποίες θέλει να… μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες του και “θα το πετύχω κιόλας. Ήταν από τις πρώτες κουβέντες που είπα χθες στους παίκτες της ομάδας, κατά την πρώτη μου επαφή μαζί τους, και είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο κι ένα μεγαλύτερο στοίχημα η παρουσία μου στον Γ.Σ. Περιστερίου. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν σε δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό και την Βουλιαγμένη όπου κάναμε πρωταθλητισμό και βρισκόμασταν σε τελικούς πρωταθλημάτων και Κυπέλλων. Το ίδιο θα κάνω και στην ομάδα του Περιστερίου. Πρωταθλητισμό! Αυτό θέλω να μεταφέρω στα παιδιά, να μπορέσουν να μπουν σε αυτή την διαδικασία σκέψης γιατί είναι διαφορετική η λειτουργία μιας ομάδας, αγωνιζόμενη στην Α2 και τελείως διαφορετική για ομάδα επιπέδου Α1. Με τα δεδομένα που υπάρχουν και με το ρόστερ φυσικά, θέλω να πιστεύω πως θα το πετύχουμε. Χρειάζεται βέβαια στήριξη απ’ όλους, χρειάζεται στήριξη από τον κόσμο κι απ΄ότι γνωρίζω οι Περιστεριώτες αγαπούν όλες τις ομάδες της περιοχής τους και βρίσκονται κοντά σε όλα τα τμήματα. Θέλει επίσης στήριξη από την διοίκηση και φυσικά μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά για να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο, να γίνουμε ομάδα Α1 και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αν τα καταφέρουμε είμαι σίγουρος πως το μέλλον θα είναι ευοίωνο”.