Στα δύσκολα έπεσε το Περιστέρι στην παρθενική του συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην υδατοσφαίριση των ανδρών.

Συγκεκριμένα, οι πολίστες του Κώστα Λούδη κληρώθηκαν στο δεύτερο όμιλο του Euro Cup που θα διεξαχθεί στις Συρακούσες της Ιταλίας το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου. Στον ίδιο όμιλο με την ελληνική ομάδα είναι η οικοδέσποινα ομάδα της Ορτίτζια, το Στρασβούργο (Γαλλία) και η Λούντβισμπουργκ (Γερμανία). Στην επόμενη φάση του Euro Cup προκρίνονται οι δυο πρώτοι του ομίλου.

Ο προπονητής των «κυανοκιτρίνων» Κώστας Λούδης, που έχει μεγάλη εμπειρία, αναγνωρίζει τις δυσκολίες, αλλά βάζει ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών για την ομάδα του.

«Μία ομάδα όπως το Περιστέρι, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο πόλο, δεν θα μπορούσε να μιλά σε καμία περίπτωση για εύκολη κλήρωση. Πόσο μάλιστα τώρα που πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση για να προκριθούμε».

Περιστέρι - πόλο - πρώτη - 23/8/2021Στη συνέχεια, ο Κώστας Λούδης αναλύει τους αντιπάλους:

«Αντιμετωπίζουμε την Ορτίτζια, τη Στρασμπούρ και τη Λούντβινσμπουργκ που είναι στα μέτρα μας. Η Ορτίτζια είναι μία ιστορική ομάδα, με μεγάλες διακρίσεις και συνεχείς επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Είναι επιπλέον η διοργανώτρια των αγώνων, έχει το αβαντάζ της έδρας και γι’ αυτό εκτιμώ ότι η πρόκριση θα παιχθεί στην αναμέτρηση με την Στρασμπούρ».

Και συμπληρώνει:

«Οι Γάλλοι πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια και επενδύουν πολύ στο πόλο λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Επιπλέον, διαθέτουν νατουραλιζέ παίκτες, αθλητές που έχουν πολιτογραφηθεί Γάλλοι, και γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε καλό σκάουτινγκ για το ποιο θα είναι το τελικό ρόστερ τους, ώστε να αλιεύσουμε πληροφορίες και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Εμείς, πάντως, θα πάμε στις Συρακούσες για να προκριθούμε».

Το Περιστέρι ξεκίνησε την προετοιμασία του, αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς η δουλειά ξεκίνησε στην Γλυφάδα, ενώ υπάρχουν αρκετές απουσίες.

«Έχουμε τα γνωστά προβλήματα όσον αφορά την προετοιμασία, όπου δεν έχουμε ακόμη την δική μας πισίνα έτοιμη, ενώ λείπουν και παίκτες, με τους έφηβους να έρχονται από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα των εφήβων σχεδόν δέκα ημέρες πριν από τους αγώνες. Όμως, ο στόχος μας θα είναι η πρόκριση δεν το συζητάμε! Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για την ομάδα αυτοί οι αγώνες και θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε ο προπονητής του ΓΣΠ.