Στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος σε δύο από τα πλέον διαδεδομένα αθλήματα έχει φέτος παρουσία το Περιστέρι, καθώς και τα δύο ανδρικά του τμήματα, πόλο και μπάσκετ, διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό.

Και αν για την ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου winmasters είναι σπουδαίο το επίτευγμα, για την ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου είχε ακόμη υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, για δύο λόγους:

  • Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που φτάνει στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος.
  • Στον προημιτελικό απέκλεισε ομάδα ανώτερης κατηγορίας, τον ΠΑΟΚ, και μάλιστα εκτός έδρας (8-10).

Στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, η ομάδα υδατοσφαίρισης του ΓΣΠ βρίσκεται εντός του βασικού στόχου, που είναι η επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία, αφού είναι μόνη πρώτη και αήττητη στη βαθμολογία του νοτίου ομίλου, αλλά η πρόκριση στο Final Four, που θα γίνει στη Χίο στις 28 και 29 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή και του Ολυμπιακού Πειραιώς, του Απόλλωνα Αθηνών και του Εθνικού Πειραιώς, δείχνει πως η ομάδα του Περιστερίου όχι μόνον προοδεύει, αλλά είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχημένης πορείας του πόλο ανδρών του Περιστερίου, ο προπονητής Κώστας Λούδης, θεωρεί όντως πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι το Περιστέρι συμμετέχει για δύο συνεχόμενα χρόνια σε μία κορυφαία γιορτή για την ελληνική υδατοσφαίριση, αλλά και για το ότι η ομάδα απέκλεισε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας η οποία μάλιστα πρόσφατα ενισχύθηκε με δύο σημαντικές μεταγραφές ξένων παικτών.

«Πάντως, για μένα δεν ήταν έκπληξη, καθώς γνωρίζω τις δυνατότητες της ομάδας, ξέρουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει και πού βαδίζει η ομάδα», σημειώνει ο Λούδης και προσθέτει:

«Όλοι όσοι παρακολουθούν την Α2 παραδέχονται πως η ομάδα του Περιστερίου, με βάση τις εμφανίσεις που κάνει, είναι ουσιαστικά ομάδα Α1. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από κάποιες ομάδες της Α1, παρ’ ότι είναι ένα αμιγώς ελληνικό σύνολο, χωρίς ξένο παίκτη».

Ο προπονητής της ομάδας πιστεύει ότι η επιτυχία αυτή στο Κύπελλο «ψηλώνει» την ομάδα:

«Χρειάζεται λίγος χρόνος προκειμένου να καθιερωθεί η ομάδα μας στη συνείδηση όλων όσοι ασχολούνται με την υδατοσφαίριση ως μία ομάδα που εισέρχεται και θα παραμείνει στο προσκήνιο του ελληνικού πόλο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν κρύβουμε, άλλωστε, ότι ναι μεν πρωταρχικός μας στόχος είναι η άνοδος στην Α1 , αλλά φιλοδοξούμε να ανεβούμε και ως πρωταθλητές της Α2. Και, βέβαια, μετά την άνοδο θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που δεν θα σκοπεύει απλώς να σωθεί, αλλά θα μπορεί να μείνει για χρόνια στην κορυφαία κατηγορία».

«Προς το παρόν, όμως, δουλεύουμε όπως πρέπει, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, κρατάμε χαμηλό προφίλ, κερδίζουμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι να φτάσουμε στον τελικό στόχο, στον αγώνα που θα μας εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α1», κατέληξε ο Κώστας Λούδης.

Σκαρπέλης: Δεν φοβηθήκαμε

«Φέτος το έργο μας ήταν πιο δύσκολο γιατί, εμείς είμαστε μια ομάδα της Α2 και κληρωθήκαμε με δύσκολους αντιπάλους που αγωνίζονται στην Α1. Τα καταφέραμε όμως. Δεν φοβηθήκαμε ούτε κόντρα στον ΑΝΟ Γλυφάδας, ούτε κόντρα στον ΠΑΟΚ που διαθέτει πολύ πιο έμπειρους παίκτες», ανέφερε ο Αντώνης Σκαρπέλης, ο αρχηγός της ομάδας πόλο του Περιστερίου, και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να ανέβουμε στην Α1 ως πρωταθλητές. Σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχουμε και σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει και που θα δώσουμε ως το τέλος της σεζόν, θέλουμε να είμαστε σοβαροί και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Το είχαμε, άλλωστε, πει κι από την αρχή της χρονιάς ότι, ο στόχος μας είναι μεν η άνοδος, αλλά παράλληλα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αφού όμως συμμετέχουμε και στο Κύπελλο, θα πάμε στην Χίο, ελπίζοντας στο καλύτερο.

Θα χαρούμε την διοργάνωση, θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και ό,τι βγει. Έτσι κι αλλιώς, το αουτσάιντερ είμαστε. Μακάρι βέβαια, να έχουμε και μια καλή κλήρωση. Σίγουρα δεν θέλουμε τον Ολυμπιακό, κανείς άλλωστε από τους άλλους τρεις δεν τον θέλει για αντίπαλο στον ημιτελικό. Με τον Εθνικό και τον Απόλλωνα έχουμε κάνει αρκετά φιλικά και τους έχουμε κοντράρει. Μακάρι λοιπόν, να έχουμε μια καλή κλήρωση».