Παρότι ηττήθηκε (8-7) από τον Άρη η γυναικεία ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου στο «Ποσειδώνιο» κολυμβητήριο, για το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, καθώς υπερέχει του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης στην διαφορά τερμάτων.

Οι πολίστριες του Βαγγέλη Πάτρα ήταν ανταγωνιστικές από το ξεκίνημα της αναμέτρησης (2-2 στην πρώτη περίοδο). Μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο δεύτερο 8λεπτο με επιμέρους σκορ 3-1, αλλά αντέδρασαν και στην τρίτη περίοδο πήραν τον έλεγχο (1-3). Στο τελευταίο 8λεπτο με επιμέρους σκορ 2-1 ο Άρης πήρε τη νίκη, αλλά ο ΓΣΠ την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, λόγω διαφοράς τερμάτων.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 2-2, 3-1, 1-3, 2-1.

ΑΡΗΣ (Κλώτσικας): Καζάνα, Πανταζή, Παπαθανασίου, Λουμιτζόγλου 2, Τζιάνη 1, Αβράμη, Καστάνη 1, Σπυλιωτίδου, Τσίκου 2, Τσιγαρίδα 1, Πατούνα 1, Κούτσουρα, Μασίδου, Γκαμούρα, Καμπάκη.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Πάτρας): Διαπούλη, Καρκάνη, Φραγκάκη, Βυθούλκα, Αποστολίδου 2, Λουκοπούλου 2, Κούβδου 1, Γκίκα, Πέττα 2, Μπεκρή, Κωσιάδη, Σολανάκη, Κοβάτσεβιτς, Αδάμ, Κικίδου.

Πάτρας: «Η άμυνα ήταν το κλειδί»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του ΓΣ Περιστερίου, Βαγγέλης Πάτρας, δήλωσε: «Ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι και καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση γιατί παίξαμε αρκετά καλά στην άμυνα. Είχαμε ατυχία και αστοχία στην επίθεση, όμως η άμυνα ήταν το στοιχείο που μας βοήθησε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο που ήταν να περάσουμε στην τελική φάση του πρωταθλήματος». Και συμπλήρωσε: «Τώρα έχουμε χρόνο μπροστά μας, για να προετοιμαστούμε και να εμφανιστούμε ακόμη καλύτεροι στην τελική φάση. Η πολύ καλή φυσική μας κατάσταση μας βοήθησε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και να αντέξουμε σ’ έναν υψηλό ρυθμό».