Στην πισίνα πέφτουν από την Δευτέρα (23/8, 18:30) το απόγευμα οι πολίστες του Περιστερίου, καθώς πραγματοποιείται η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα χρονιά.

Ο προπονητής Κώστας Λούδης και οι «κυανοκίτρινοι» ξεκινούν δουλειά για τις διπλές υποχρεώσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένοντας προσγειωμένοι, αλλά με πολλή όρεξη για να κάνουν ένα ακόμη βήμα παραπάνω.

Το προσκλητήριο του ΓΣΠ έχει χώρο συνάντησης (τις πρώτες ημέρες) το Κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Εκεί, θα συναντηθούν και θα δουλέψουν οι πολίστες της ομάδας με τον προπονητή μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και από τις 10 του μήνα θα επιστρέψουν ξανά στο Κολυμβητήριο της Χωράφας, στο οποίο γίνονται αυτές τις ημέρες βελτιωτικά έργα.

Το πρωί της Τετάρτης (25/8) οι πολίστες του Περιστερίου θα περάσουν από τις απαιτούμενες εξετάσεις στην Βιοΐατρική Περιστερίου, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διπλές καθημερινές προπονήσεις.

Στην προετοιμασία της ομάδας θα συμμετέχουν και παιδιά απο την εφηβική ομάδα για πρώτη φορά.

Απο το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα λείπουν ο Αμερικανός Ματ Φάρμερ, ο οποίος έχει πάρει άδεια από τον προπονητή του, και οι Χρήστος Μπιτσάκος και Αναστάσης Μύριλος που συμμετέχουν στην προετοιμασία την Εθνικής εφήβων ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ17.